Nieminen en Lacko in finale IPP Open

Het Challenger toernooi in Helsinki heeft haar droomfinale gekregen: Jarkko Nieminen (ATP-46) tegen Lukas Lacko (ATP-53). Toch was het bereiken van de finale voor beide heren geen eenvoudige klus. Nieminen had drie sets nodig tegen Jan Lennard Struff (ATP-180). De 31-jarige nummer één van Finland verloor de eerste set in een tiebreak. Ook in de tweede set ging het lang gelijk op, maar Nieminen bleek met 6-4 de sterkste. In de beslissende set was de tegenstand van Struff grotendeels voorbij en won Nieminen de set met 6-2.

Lacko werkte in zijn halve finale een zwaar gevecht af tegen Benjamin Becker (ATP-72). Na de winst van de eerste set, trok Becker de stand na de tweede set gelijk. In het derde bedrijf bracht één break de beslissing.

Voorbeschouwing: Jarkko Nieminen – Lukas Lacko

De finale van het IPP Open toernooi in Helsinki gaat tussen publiekslieveling Jarkko Nieminen (ATP-46) en Lukas Lacko (ATP-53) uit Slowakije. Beide heren hebben hun verwachtingen waargemaakt, aangezien ze de eerste en tweede geplaatste spelers waren van dit Challenger toernooi. Nieminen en Lacko zullen om 13.00 uur op het centre court betreden om hun finale af te werken.

Zowel Nieminen als Lacko begon het tennisjaar 2012 met goede prestaties. Nieminen was in januari de sterkste op het ATP-toernooi in Sydney en bereikte in Montpellier en Rotterdam de kwartfinales. In het vervolg van het seizoen kwam de 31-jarige Fin niet verder dan de tweede ronde op ATP-toernooien. Alleen in Bangkok had hij een uitschieten met een plek in de halve finale.

Ook Lacko behaalde de meeste punten in de eerste helft van het jaar. De Slowaak bereikte de derde ronde op de Australian Open Tennis en stond in de finale van het ATP-toernooi in Zagreb. Vanaf juli wist Lacko nog maar één wedstrijd te winnen op het allerhoogste niveau.

Gezien de huidige vorm en de prestaties op indoorbanen, zal Nieminen de favoriet zijn voor de overwinning.