Nishikori sterkste in eigen land

Kei Nishikori heeft zondag de Japan Open gewonnen. De nummer zeventien van de wereld klopte in de finale van het toernooi, dat in Tokyo plaatshad, de Canadees Milos Raonic (7-6 3-6 en 6-0).

Het was pas de eerste finale waarin Nishikori dit jaar uitkwam. Nadat hij de eerste set in de tiebreak naar zich toe had getrokken, moest hij de tweede aan zijn tegenstander laten. In de derde en beslissende set richtte hij zich echter, met de steun van het publiek, op en verloor hij nog maar dertien punten.

Nishikori heeft weliswaar een fenomenale zege behaald voor eigen publiek, de prijs die dat opleverde, was niet geheel naar wens. De Japanner kreeg voor een jaar lang bierflesjes van het merk Corona, maar had liever iets anders gehad.

365 flesjes Corona, dat was de beloning voor het winnen van de Japan Open. Nishikori is echter geen liefhebber van bier en liet dat ook weten in het interview na zijn winnende partij tegen Milos Raonic. Wellicht dat de 300.000 euro aan prijzengeld hem meer voldoening geven.

Djokovic wint finale Beijing van Tsonga

Novak Djokovic heeft  zijn vierde titel van het seizoen gewonnen. De Serviër versloeg in de finale van het China Open Jo-Wilfried Tsonga. De als eerste geplaatste Djokovic klopte de Fransman met 7-6 en 6-2. Daardoor heroverde hij in Beijing de titel die hij ook al eens won in 2010.

Shanghai Rolex Masters

Komende week vindt in China de Shanghai Rolex Masters plaats. Het ATP 1000-toernooi werd de afgelopen twee jaar gewonnen door de Brit Andy Murray. De gehele top 10, op Rafael Nadal na, is aanwezig op dit grote evenement.

Naast Murray zijn ook zijn grote concurrenten Federer en Djokovic grote kanshebbers op de titel. De gehele week zal Grandslamtoernooi.nl aandacht besteden aan dit toernooi.