Novak Djokovic – Andrey Golubev: Live kijken naar Wimbledon

Novak Djokovic (ATP-2) opent zijn Wimbledon-campagne met een partij tegen Andrey Golubev, de nummer van de wereld. De Serviër wordt om 17.30 uur Nederlandse tijd op het centre court verwacht.

Na een korte vakantie en zijn vrijgezellenfeest is ‘Djoko’ klaar voor het mooiste Grand Slam toernooi ter wereld. Hij moest wel even wennen aan de overstap van gravel naar gras. ”We moeten de overstap maken van de traagste naar de snelste baansoort die er is”, aldus Djokovic. ”Op gravel kan je makkelijk glijden, maar op gras is dit niet mogelijk. Vooral voor het voetenwerk is het dus even wennen. Daarnaast stuitert de bal lager dan op gravel.”

Ik verwacht echter niet dat Djokovic veel moeite gaat hebben in zijn openingswedstrijd tegen Golubev. De als eerste ingeschaalde ‘Nole’ won zijn voorgaande drie ontmoetingen met de tennisser uit Kazachstan. Vandaag zet ik in op een 3-0 overwinning in sets.

Jo-Wilfried Tsonga – Jurgen Melzer

Jo-Wilfried Tsonga (ATP-17) start zijn Wimbledon met een duel tegen Jurgen Melzer (ATP-49). Deze partij staat om 17.30 uur Nederlandse tijd gepland op het heilige gras in Londen.

Zes keer eerder stond een duel tussen Tsonga en Melzer op het programma, de head-to-head tussentand is 4-2 in het voordeel van de 29-jarige Fransman. Melzer, halve finalist op het grastoernooi in Rosmalen, boekte zijn laatste overwinning op Tsonga in 2012. De Oostenrijker was destijds met 2-0 in sets te sterk op een demonstratietoernooi in Kooyong.

Wimbledon 2014

Op maandag 23 juni gaat in Londen een nieuwe editie van Wimbledon van start. Het grootste grastoernooi ter wereld duurt tot en met zondag 6 juli. Bezoek gedurende deze twee weken dagelijks onze website om volledig op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.