Novak Djokovic, Andy Murray en Rafael Nadal in Monte Carlo 2013

Novak-Djokovic-18-10-2012-1_250Op woensdag 17 april komen er drie grootheden in actie op de Monte Carlo Rolex Masters. Novak Djokovic (ATP-1), Andy Murray (ATP-3) en Rafael Nadal (ATP-5) spelen hun eerste wedstrijd op het gemalen baksteen in Monaco. Alle wedstrijden worden live gestreamd door Unibet TV

Voorbeschouwing: Rafael Nadal – Marinko Matosevic

De 26-jarige Rafael Nadal is de eerste topspeler die op woensdag in actie komt. ”Rafa” gaat in de tweede ronde van het ATP 1000-toernooi van Monte Carlo spelen tegen Marinko Matosevic, de nummer 54 van de wereld. De wedstrijd staat om 12.00 uur gepland.

Voor achtvoudig winnaar Nadal is het zijn eerste wedstrijd sinds het Masters-toernooi van Indian Wells. De Spanjaard speelde in 2013 vier toernooien, waarvan hij er drie winnend afsloot. Een prachtig moyenne voor een tennisser die al geruime tijd kampt met knieproblemen.

Tegenstander Matosevic wist al een rondje te winnen in Monaco. De Australiër versloeg gisteren Fernando Verdasco in twee sets.

Gravelspecialist Nadal is natuurlijk de grote favoriet voor deze wedstrijd. Ondanks zijn knieproblemen, verwachten veel kenners dat hij het toernooi opnieuw weet te winnen.

Voorbeschouwing: Novak Djokovic – Mikhail Youzhny

De nummer één van de wereld, Novak Djokovic, maakt vandaag zijn opwachting op het graveltoernooi in zijn woonplaats Monte Carlo. De Serviër moet het opnemen tegen Mikhail Youzhny (ATP-27). Om 13.30 uur verschijnen beide heren op het court central.

Het was maar de vraag of Djokovic in actie kon komen op het grote graveltoernooi. De 25-jarige tennisser raakte vorige week geblesseerd aan zijn enkel. Een mri-scan bracht geen ernstige schade aan het licht, maar gisteren kwam pas het besluit dat hij toch gaat deelnemen aan het Masters-toernooi.

”Djoko” en Youzhny stonden in het verleden zeven keer eerder tegenover elkaar. In vier van deze ontmoetingen trok de Serviër aan het langste eind.

Ook voor deze achtste ontmoeting wordt Djokovic als favoriet gezien. Toch is het afwachten hoe de gekwetste enkel van de nummer één van de wereld zich houdt.

Voorbeschouwing: Andy Murray – Eduard Roger-Vasselin

De laatste topper die op woensdag 17 april in actie komt is Andy Murray. De nummer twee van de wereld gaan uitkomen tegen Eduard Roger-Vasseling (ATP-81) uit Frankrijk. Murray en Roger-Vasselin beginnen om 14.30 uur aan hun partij.

Voor de 25-jarige Brit wordt het zijn eerste gravelwedstrijd van het seizoen. In 2012 lag het winstpercentage van Murray op gravel rond de 65%. In al zijn toernooien werd hij vroegtijdig verslagen door een lager geklasseerde speler.

Roger-Vasselin heeft al vijf wedstrijden gespeeld op het gemalen baksteen. In vier partijen stapte de Fransman als winnaar van de baan, waarvan de laatste tegen Nederlander Robin Haase.

De bookmakers hebben Murray neergezet als favoriet voor de overwinning. Ook zijn eerdere ontmoeting met Roger-Vasselin, op de Australian Open 2012, werd gemakkelijk gewonnen.