Novak Djokovic – David Ferrer: Kwartfinale Shanghai live stream

Novak Djokovic – David Ferrer. Titelverdediger Novak Djokovic (ATP-1) kan zich vandaag plaatsen voor de halve finale op het ATP Masters-toernooi in Shanghai. De Serviër neemt het om 12.30 uur Nederlandse tijd op tegen David Ferrer (ATP-5).

Bekijk hier de live stream van de ATP Masters in Shanghai.

Djokovic bereikte de laatste acht dankzij een moeizame overwinning op Mikhail Kukushkin. Na iets meer dan twee uur tennis stapte Djokovic met een 6-3 4-6 en 6-4 overwinning van de baan. De als vijfde geplaatste Ferrer had ook drie sets nodig voor de zege, hij versloeg Andy Murray met 2-6 6-1 en 6-2.

‘The Djoker’ en Ferrer hebben twintig keer eerder tegen elkaar gespeeld. De head-to-head tussenstand is 15-5 in het voordeel van de huidige nummer één van de wereld. De laatste overwinning van Ferrer dateert uit 2011, toen hij wist te winnen op de ATP Masters Cup.

Roger Federer – Julien Benneteau

De 33-jarige Roger Federer (ATP-3) neemt het vrijdag 10 oktober op tegen Julien Benneteau, de nummer dertig van de wereld. Deze partij staat om 14.00 uur Nederlandse tijd gepland op het center court in Shanghai.

Federer was tevreden over zijn spel in de derde ronde tegen Roberto Bautista-Agut. ‘’Ik speelde veel beter dan in mijn wedstrijd tegen Mayer, waarin ik vijf wedstrijdpunten heb moeten wegwerken. Ik kreeg beter door hoe de ballen reageren op deze baan en hoe ik me het beste kan verplaatsen op dit mooie center court.’’

Tegenstander Benneteau, die twee keer eerder van Federer wist te winnen, is bezig aan een sterk einde van het seizoen. De 32-jarige Fransman bereikte in augustus de halve finale in Cincinnati en stond onlangs in de finale van het ATP-toernooi in Kuala Lumpur. De huidige nummer dertig van de wereld wist dit toernooi al te winnen van Ze Zhang, Grigor Dimitrov en Jack Sock.

Nadal verliest bij rentree van Lopez

Rafael Nadal kende weinig succes met zijn rentree op de ATP-Tour. De 28-jarige Spanjaard ging in de tweede ronde van de Shanghai Rolex Masters in straight sets onderuit tegen Feliciano Lopez. Lopez, nummer 21 van de wereld, won met 6-3 en 7-6.

‘Rafa’ die tijdens het toernooi speelde met een blindedarmontsteking, is wel van plan om het jaar uit te spelen. ‘’Mijn doel is om ook in Basel, Parijs en Londen te spelen’’, aldus Nadal. ‘’Het heeft na Wimbledon niet echt meegezeten. Ik speelde een goed jaar, maar kreeg daarna al snel te maken met mijn polsblessure. Ik hoop dit jaar nog drie toernooien te kunnen spelen.’’