Novak Djokovic en Flavia Pennetta winnaars BNP Paribas Open 2014

Novak Djokovic en Flavia Pennetta zijn de twee grote winnaars van het prestigieuze hardcourttoernooi in Indian Wells. ‘Djoko’ won de titel na een gewonnen finale tegen Roger Federer. Pennetta rekende op haar beurt in straight sets af met de grote favoriet Agnieszka Radwanska.

Na afloop de finale liet Djokovic weten dat hij toe was aan succes. ”Het feit dat ik aan de Amerikaanse hardcourttoernooien begon zonder een titel te hebben gewonnen, zorgde ervoor dat ik met een ander gevoel op de baan stond. Ik had bepaalde twijfels. Ik speelde hier mijn eerste finale van het seizoen en dit succes had ik nodig voor mijn zelfvertrouwen.”

Toch leek het in het begin niet gemakkelijk te gaan, aangezien de Serviër in vier wedstrijden een driesetter nodig had om een partij te winnen. ”Daarom ben ik enorm trots op de manier waarop ik deze titel heb gewonnen. Mentaal geeft me dit een hoop voldoening. Het waren emotionele wedstrijden met een hoop spanning er op, waarbij een paar punten telkens de beslissing brachten. Ik bleef mentaal sterk en dat is iets wat me een boost in zelfvertrouwen geeft met het oog op de rest van het seizoen.”

Pennetta wint meest prestigieuze titel uit loopbaan in Indian Wells

Pennetta boekte gisteren haar grootste succes tot nu toe en dat op 32-jarige leeftijd. ”Na zo veel jaren van hard werken is dit het moment waar ik altijd op heb gewacht”, aldus de Italiaanse. ”Natuurlijk droom je als eerste van het winnen van een Grand Slam, maar dit toernooi zit daar net achter. En het is nu van mij.”

Met haar knappe eindzege klimt Pennetta naar de twaalfde positie op de wereldranglijst en heeft dus zicht op een plaats in de top 10. ”Het komt terwijl ik er helemaal niet op had gerekend. Ik dacht aan het begin van de week geen moment aan het winnen van het toernooi, het bereiken van de eindstrijd of de halve finale.”