Novak Djokovic en jarige Rafael Nadal naar kwartfinale Roland Garros

Djokovic (3)Novak Djokovic (ATP-1) en Rafael Nadal (ATP-4) staan in de kwartfinale van Open Franse Tenniskampioenschappen. De twee topspelers wonnen beide hun wedstrijd. Een halve finale tussen ”Djoko” en ”Rafa” behoort nog steeds tot de mogelijkheden.

Djokovic had de nodige moeite met zijn tegenstander Philipp Kohlschreiber, de nummer negentien van de wereld. Dit resulteerde dan ook het verlies van de openingsset. In set twee en drie was een vroege break voldoende voor Djokovic. Uiteindelijk won hij de wedstrijd via het benutten van zijn derde matchpoint: 4-6 6-3 6-4 en 6-4.

Nadal eenvoudig langs Nishikori

Titelverdediger Nadal had het een stuk gemakkelijker in zijn vierde ronde. De jarige Spanjaard won in straight sets van de Japanner Kei Nishikori (ATP-15): 6-4 6-1 en 6-3.

Net als in zijn eerdere wedstrijden, begon Nadal matig aan zijn wedstrijd. Het was Nishikori die de eerste breakkansen kreeg, maar het lukte hem niet om deze te verzilveren. De daaropvolgende game leverde hij direct zijn game in en verloor hierdoor de set. Het tweede bedrijf was een kopie van de eerste set. Nadal kreeg eerst breakkansen tegen, maar wist even later zelf een break te forceren.

In de derde set was het verzet gebroken en had ”Rafa” aan één break genoeg voor de winst. Na de wedstrijd kreeg Nadal een enorme taart van de organisatie van Roland Garros. Hierop werd de zevenvoudig winnaar van het Franse toernooi toegezongen door het stadion.

Kwartfinales herentoernooi

Met de overwinningen van Djokovic en Nadal zijn drie van de vier alle kwartfinales bekend. Het beloven weer een aantal spannende wedstrijden te worden.

Tommy Robredo – David Ferrer
Roger Federer – Jo-Wilfried Tsonga

Novak Djokovic – Tommy Haas
Rafael Nadal – Stanislas Wawrinka / Richard Gasquet

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Roland Garros 2013