Novak Djokovic en Rafael Nadal in actie op Roland Garros 2014

Op maandag 26 mei komen Rafael Nadal (ATP-1) en Novak Djokovic (ATP-1) voor het eerst in actie op Roland Garros 2014. Djokovic speelt om 12.30 uur tegen Joao Souza (ATP-44) en Nadal speelt anderhalf uur later tegen Robby Ginepri (ATP-279) uit de Verenigde Staten. Opvallend genoeg staat de wedstrijd van achtvoudig winnaar Nadal niet gepland op het Court Philippe Chatrier, maar in het tweede stadion in Parijs.

Novak Djokovic – Joao Souza

De als tweede geplaatste Novak Djokovic start vandaag tegen Joao Souza uit Portugal. ‘Nole’ is bezig aan een sterk gravelseizoen met acht overwinningen in negen wedstrijden. Tegenstander Souza, die vorig jaar zijn eerste ATP-titel won, won slechts drie van zijn twaalf wedstrijden op het gemalen baksteen. Gezien het grote verschil in kwaliteit denk ik dat Djokovic met 3-0 in sets wint.

Rafael Nadal – Robby Ginepri

Rafael Nadal begint de jacht naar zijn negende titel op Roland Garros met een wedstrijd tegen Robby Ginepri. De Spanjaard en Amerikaan hebben één keer eerder tegen elkaar gespeeld. Deze wedstrijd vond negen jaar geleden plaats op het Masters-toernooi in Monte Carlo. De destijds 18-jarige Nadal plaatste zich destijds met een 7-5 7-6 overwinning voor de finale in het prinsendom.

Ik verwacht vandaag een goed begin van Nadal op Roland Garros en zet in op een 3-0 overwinning in sets voor de gravelkoning.

Tennisgeweld op Roland Garros

Van zondag 25 mei tot en met zondag 8 juni vindt op de gravelbanen in Parijs het tweede Grand Slam toernooi van het jaar plaats. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl dagelijks veel aandacht aan de prestaties van de tennistoppers van de ATP- en WTA-Tour.

Wat ook interessant is om te doen tijdens Roland Garros, is een weddenschap plaatsen op tennis. Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het live kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.