Novak Djokovic en Rafael Nadal eenvoudig naar tweede ronde Beijing

Novak Djokovic en Rafael Nadal zijn zonder al te veel moeite doorgedrongen tot de tweede ronde van het ATP 500-toernooi in Beijing. De nummer één en twee van de plaatsingslijst wonnen hun partij zonder setverlies. Djokovic was veel te sterk voor Lukas Rosol en Nadal, die voor het eerst sinds 2009 weer zijn opwachting maakt in Beijing, kreeg weinig tegenstand van qualifier Santiago Giraldo.

”Djoko” was de eerste topper die in actie kwam, hij trof met Rosol een voormalig ”reuzendoder”. De 28-jarige Tsjech zal namelijk altijd herinnerd worden aan zijn sensationele overwinning op Nadal tijdens Wimbledon 2012. Tegen Djokovic zat Rosol geen moment in de wedstrijd, het duurde zelfs tien games voordat hij überhaupt op het scorebord kwam. Na 53 minuten besliste Djokovic de wedstrijd met 6-0 en 6-3 in zijn voordeel.

Voor een plek in de kwartfinale moet Djokovic zien af te rekenen met Fernando Verdasco. De linkshandige Spanjaard was eerder dit toernooi te sterk voor Somdev Devvarman, die in de eerste kwalificatieronde wist te winnen van Nederlander Robin Haase.

US Open-kampioen Nadal won zijn eerste ronde met 6-2 en 6-4 van Giraldo uit Colombia. De nummer twee van de wereld had in de openingsset aan twee breaks voldoende om de set binnen te slepen. In het tweede bedrijf sputterde de nummer 87 van de wereld iets meer tegen, door tot tweemaal toe een break ongedaan te maken. Uiteindelijk serveerde Nadal de wedstrijd op 5-4 gemakkelijk uit.

In de tweede ronde gaat ”Rafa” aantreden tegen Philipp Kohlschreiber, de Duitser was in zijn openingsronde te sterk voor de ervaren Albert Montanes. Deze tweede ronde partij staat op woensdag 2 oktober om 15.00 uur Nederlandse tijd op het programma.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws