Novak Djokovic in tennisthriller langs Juan Martin Del Potro

Novak Djokovic (ATP-1) is de eerste finalist van het herenenkelspel. De huidige nummer één van de wereld was in een fantastische wedstrijd nipt te sterk voor Juan Martin Del Potro (ATP-8). Na 4 uur en 43 minuten stapte de Serviër met een 7-5 4-6 7-6 6-7 en 6-3 overwinning van de baan.

De wedstrijd tussen ”Djoko” en Del Potro gaat de geschiedenis in als de langste halve finale ooit. Het vorige record, dat op naam stond van Boris Becker en Ivan Lendl, werd met 42 minuten verbeterd.

”Dit één van de meest enerverende partijen die ik ooit heb gespeeld”, reageerde Djokovic na afloop voor de camera’s van de BBC. ”Wat Juan liet zien was ongelooflijk. Ik had mij van te voren al ingesteld op een vijfsetter.”

Djokovic, die voor het eerst dit toernooi een set verloor, had de wedstrijd in vier sets kunnen beslissen. In de tiebreak van het vierde bedrijf kreeg de tennisser namelijk twee matchpoints. ”DelPo” werkte ze beide weg en won de tiebreak met 8-6. Uiteindelijk moest hij zich in de laatste en beslissende set alsnog gewonnen geven. Het mag duidelijk zijn dat de boomlange Argentijn weer helemaal terug is. De tennistop is gewaarschuwd.

Finale herenenkelspel zondag 7 juli

Novak Djokovic gaat zondag strijden voor zijn tweede titel op Wimbledon. In 2011 was hij al eens de sterkste, toen hij wist te winnen van Rafael Nadal. Zijn tegenstander dit jaar volgt uit de halve finale tussen publiekslieveling Andy Murray (ATP-2) en de Pool Jerzy Janowicz (ATP-22).

Wedden op Wimbledon 2013

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het live kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Wimbledon 2013