Novak Djokovic is klaar voor US Open Tennis 2014

Novak Djokovic is erg gebrand om goed te presteren op de US Open Tennis, het laatste Grand Slam toernooi van dit tennisjaar. De 27-jarige Serviër won weliswaar het magische Wimbledon en trouwde met Jelena Ristic, maar stelde teleur op de grote toernooien in Toronto en Cincinnati. Op beide toernooien werd ‘Nole’ vroegtijdig uitgeschakeld.

”Ik was heel gelukkig nadat ik was getrouwd en ben blij met waar ik nu sta in mijn leven”, vertelde Djokovic. ”Nadat ik weer ging spelen in Toronto en Cincinnati voelde ik me emotioneel wat vlak. Al die ervaringen vooraf hadden de nodige energie gekost en ik had moeite om weer competitief te zijn. Helaas kon ik niet mijn beste tennis laten zien bij die twee grote toernooien.”

Djokovic was in Cincinnati op jacht naar zijn Career Golden Masters. Tennissers krijgen deze titel wanneer alle negen Masters-toernooien tenminste één keer gewonnen worden. Opvallend genoeg verloor hij al in de derde ronde van Tommy Robredo. Een week eerder ging het in Toronto fout tegen de latere winnaar Jo-Wilfried Tsonga.

Djokovic gemotiveerd voor goed einde van seizoen

”Ik onderschat geen enkel toernooi. Ik wilde het goed doen, maar kon het niet. Daarna was ik me ervan bewust dat ik mijn batterij weer moest opladen en mezelf moest voorbereiden op de US Open. Het is de laatste Grand Slam van het jaar. Ik heb veel uren getraind en probeer mijn spel weer op het niveau te krijgen zoals ik het wil”, aldus de nummer één van de plaatsingslijst.

Op de US Open 2014 speelt Djokovic in de eerste ronde tegen Diego Schwartzman, de nummer tachtig van de wereld. De winnaar van 2011 wil echter nog niet teveel vooruit kijken in het schema. Desondanks behoort hij, samen met Roger Federer, tot de twee topfavorieten voor de eindzege.

US Open Tennis maandag van start

Op maandag 25 augustus gaat in New York een nieuwe editie van de US Open van start. Het grootste hardcourttoernooi ter wereld duurt tot en met maandag 8 september. Bezoek gedurende deze twee weken dagelijks onze website om volledig op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.