Novak Djokovic pleit voor nieuw structuur binnen ATP-bestuursraad

Novak Djokovic vindt dat er een verandering moet plaatsvinden binnen de bestuursraad van de ATP. De Serviër is van mening dat de politieke besluitvorming binnen de organisatie niet op de juiste manier verloopt. Dit verklaarde ‘Nole’ tegenover de website Sports360.com.

”Het eerste dat ik zou veranderen is het belang van de spelers voorop stellen”, vertelde de 26-jarige Djokovic. ”Het is totaal onlogisch dat de ATP zowel de spelers als de toernooien vertegenwoordigt, gezien het feit dat de belangen van beide groeperingen zo verschillen.”

In de huidige vorm hebben de tennissers drie stemmen in de bestuursraad, dit is evenveel als de toernooien. In de meeste gevallen stemt de ene partij voor en de andere tegen, waardoor de ATP-voorzitter de uiteindelijke beslissing moet nemen.

”De spelerstak en toernooitak moeten van elkaar afgesplitst worden, of er moet tenminste een beter systeem voor worden bedacht”, besluit de huidige nummer twee van de wereld.

Baltacha en South beëindigen loopbaan

In navolging van Elena Baltacha heeft ook haar landgenote Melanie South bekend gemaakt een punt te zetten achter haar loopbaan. De 27-jarige South, ooit de nummer 99 van de wereld, gaat zich nu richten op een carrière als coach. Haar hoogtepunt bereikte ze op Wimbledon 2006, toen ze in de eerste ronde wist te winnen van Francesca Schiavone.

”Ik voel dat ik toe ben en uitkijk naar een volgende fase in mij leven”, aldus South. ”In een carrière heb je altijd ups en downs en ik heb van beide veel doorgemaakt. Zo heb ik een aantal blessures gehad, die hun tol hebben geëist.”

De 30-jarige Baltacha beëindigde in november haar carrière, de Britse schopte het ooit tot de 49e positie op de WTA-ranglijst. Gedurende haar loopbaan won ze maar liefst vijftien ITF-titels, waarvan elf in het enkelspel. Haar beste resultaat op een Grand Slam toernooi boekte ze in 2010, toen ze de derde ronde van de Australian Open bereikte.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws