Novak Djokovic prolongeert titel Beijing na winst op Rafael Nadal

Novak Djokovic is er na drie nederlagen op rij weer in geslaagd om te winnen van Rafael Nadal. De Serviër prolongeert via deze knappe overwinning zijn titel in de Chinese hoofdstad Beijing. Het werd 6-3 en 6-4 voor de als eerste geplaatste Djokovic, die vanaf morgen zijn eerste plaats op de wereldranglijst kwijt is aan Nadal.

Een wisselvallige Nadal werd direct met zijn rug tegen de muur gezet door de aanvallend spelende Djokovic. Zowel in de eerste als in de tweede set werd de Mallorcaan gebroken in zijn eerste servicegame. Zelf wist hij geen enkel breakpunt af te dwingen in de servicegames van de 26-jarige Djokovic.

Djokovic erg tevreden met winst

Na afloop van zijn vierde eindzege in Beijing, was de Serviër erg tevreden over zijn manier van spelen. Hij had veel te danken aan zijn sterke serveerwerk, aangezien hij geen enkel breakpunt weg hoefde te werken.

”Het is cruciaal om met vertrouwen te spelen tegen de absolute toppers. Nadal wil graag in de rally komen, waardoor hij in zijn comfortzone terechtkomt, maar ik probeerde dat te voorkomen en ben daar goed in geslaagd. Dit is een emotionele overwinning voor me”, aldus ”Djoko”.

Daarnaast haalde Djokovic ditmaal een constant niveau, in tegenstelling tot zijn voorgaande twee nederlagen tegen de 27-jarige Nadal. ”Ik kende geen verslappingen in mijn concentratie, wat wel het geval was op de belangrijke momenten in Montreal en bij de US Open. Ik heb mijn lesje daar geleerd.”

ATP-Masters Shanghai

Novak Djokovic en Rafael Nadal maken vanaf maandag 7 oktober beide hun opwachting op het Masters-toernooi in Shanghai, waar Djokovic titelverdediger is. Naast de nummer één en nummer twee van de wereld, komen er nog veel andere toppers in actie op het ATP 1000-evenement.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws