Novak Djokovic, Roger Federer en Andy Murray spelen in Madrid 2013

Roger-Federer-Reporters-300Het Mutua Madrid Open 2013 toernooi staat op dinsdag 7 mei in het teken van de top 3 van het herentennis. Novak Djokovic (ATP-1), Roger Federer (ATP-2) en Andy Murray (ATP-3) maken namelijk voor het eerst hun opwachting op dit Masters-toernooi. ”The FedExpress” is de eerste topspeler die in actie komt.

Voorbeschouwing: Roger Federer – Radek Stepanek

De grote Roger Federer (ATP-2) staat in de tweede ronde van het Mutua Madrid Open toernooi tegenover de ervaren Radek Stepanek (ATP-48). De wedstrijd tussen de Zwitser en Tsjech begint om 15.15 uur.

Federer en Stepanek hebben in het verleden veel keer tegen elkaar gespeeld, veertien keer om precies te zijn. Twaalf keer was het de voormalig nummer één van de wereld die als winnaar van de baan stapte. Twee keer pakte Stepanek de zege, waarvan de laatste in 2008 was op het ATP-toernooi van Rome.

In deze vijftiende ontmoeting is het opnieuw Federer die de grote favoriet is. Mocht de Zwitser de derde ronde bereiken, dan wacht mogelijk een ontmoeting met Kei Nishikori.

Voorbeschouwing: Andy Murray – Florian Mayer

Om 17.00 uur begint de huidige nummer drie van de wereld, Andy Murray, aan zijn Mutua Madrid Open toernooi. De 25-jarige Brit gaat het opnemen tegen Florian Mayer (ATP-26) uit Duitsland.

Voor Murray wordt het zijn tweede graveltoernooi van dit jaar. Het eerste graveltoernooi, de Monte Carlo Masters, boekte hij weinig succes. De Brit werd hier in de derde ronde met grote cijfers verslagen door Stanislas Wawrinka.

De Duitser Mayer wist dit jaar al acht wedstrijden te winnen op het gemalen baksteen. Hij behaalde één keer een kwartfinale en één keer een halve finale.

De vroege uitschakeling in Monte Carlo wordt door de bookmakers gezien als incident. Voor deze wedstrijd is Murray namelijk ”gewoon” favoriet.

Voorbeschouwing: Novak Djokovic – Grigor Dimitrov

De laatste topspeler die vandaag in actie komt is Novak Djokovic (ATP-1). De Serviër gaat om 20.00 uur spelen tegen Grigor Dimitrov (ATP-28).

”Nole” is dit jaar nog ongeslagen op gravel, hij won namelijk het Masters-toernooi van Monte Carlo. In de finale won Djokovic van Rafael Nadal, die de voorgaande acht jaar wist te winnen.

De 21-jarige Dimitrov speelde ook een sterk toernooi in Monte Carlo. Uiteindelijk verloor de Bulgaar in de kwartfinale van Rafael Nadal, waarin Dimitrov de nodige kansen op de overwinning kreeg.

De voorgaande twee wedstrijden tegen ”Baby Dimitrov” wist Djokovic winnend af te sluiten. Hij verloor nog geen enkele set tegen de jonge Bulgaar.

Djokovic is in deze wedstrijd de grootste kanshebber op de overwinning. Toch is een stunt van Dimitrov niet geheel uitgesloten.

Kijk de wedstrijden live

De wedstrijden van Novak Djokovic, Roger Federer en Andy Murray zijn live te volgen via Unibet TV. Dit zijn echter niet de enige wedstrijden die uitgezonden worden. Bezoek de site van Unibet TV om het volledige programma te bekijken.