Novak Djokovic, Roger Federer en Tomas Berdych spelen in Rome

Roger Federer (3)Novak Djokovic (ATP-1), Roger Federer (ATP-3) en Tomas Berdych (ATP-6) spelen op dinsdag 14 mei hun eerste wedstrijd op het Internazionali BNL d’Italia toernooi in Rome. De eerste topper die in actie komt is Djokovic, hij maakt om 15.00 uur zijn opwachting op het centre court.

”Djoko” neemt het in de tweede ronde op tegen de Spaanse gravelbijter Albert Montanes (ATP-89). Montanes was vanwege zijn lage rating niet rechtstreeks toegelaten tot het hoofdschema. Giannessi en Pospisil werden verslagen en in de eerste ronde was de 32-jarige tennisser ook te sterk voor Klizan.

Beide heren hebben in het verleden vier keer eerder tegen elkaar gespeeld, waarvan drie wedstrijden werden gespeeld op gravel. Al deze wedstrijden werden gewonnen door de huidige nummer één van de wereld. Bovendien wist Montanes slechts één keer een set te winnen van Djokovic.

Het is dus geen verrassing dat Djokovic, ondanks zijn vroege uitschakeling in Madrid, de favoriet is voor deze wedstrijd.

Voorbeschouwing: Tomas Berdych – Denis Istomin

De huidige nummer zes van de wereld, Tomas Berdych, staat in de tweede ronde tegenover Denis Istomin (ATP-45). Deze wedstrijd begint om 19.00 uur op het Italiaanse gravel.

Berdych was in Madrid erg goed op dreef. De Tsjech, normaliter sterk op hardcourt, schopte het tot de halve finale. De 26-jarige Istomin won in 2013 drie van zijn zeven wedstrijden op het gemalen baksteen.

De drie eerdere wedstrijden die Berdych en Istomin tegen elkaar speelde, werden allen gewonnen door de Tsjech. Wel waren de verschillen in deze wedstrijden erg klein, waardoor een overwinning van Istomin niet uitgesloten kan worden.

Toch is het Berdych die de grote favoriet is voor een plek in de derde ronde.

Voorbeschouwing: Roger Federer – Potito Starace

Roger Federer is de laatste topper die in actie komt op dinsdag 14 mei. De Zwitser gaat spelen tegen de ver afgezakte Italiaan Potito Starace (ATP-293). Beide heren betreden om 19.30 uur de baan in Rome.

”The FedExpress” heeft dit jaar nog niet kunnen overtuigen op gravel. Op het Masters-toernooi van vorige week ging de Zwitser al in de derde ronde onderuit tegen Nishikori.

De 31-jarige Starace is de laatste jaren steeds verder weggezakt op de wereldranglijst. De Italiaan staat nog maar net in de top 300, maar zal komende week weer stijgen. In de eerste ronde won hij namelijk van Stepanek, wat de nodige punten oplevert.

Federer is voor deze wedstrijd, op zijn minst geliefde ondergrond, de favoriet. Van Starace wordt niet verwacht dat hij nogmaals boven zijn niveau uit kan stijgen.