Novak Djokovic – Roger Federer: Live stream finale ATP World Tour Finals

Finale ATP World Tour Finals. De grote finale van het eindejaarstoernooi van de ATP-Tour gaat dit jaar tussen Novak Djokovic (ATP-1) en Roger Federer (ATP-2). Deze partij gaat om 19.00 uur Nederlandse tijd van start in de O2 Arena in Londen.

Bekijk hier de finale van de ATP World Tour Finals tussen Novak Djokovic en Roger Federer.

Topseed Djokovic bereikte de finale via een overwinning op Kei Nishikori.
De 27-jarige Serviër won de partij met 6-1 3-6 en 6-0. Na afloop van de wedstrijd liet Djokovic weten dat hij moeite had om zich volledig te focussen op de wedstrijd, aangezien hij zijn drie groepswedstrijden gemakkelijk won en ook het jaar afsluit als nummer één van de wereld.

‘’Maar morgen is de laatste wedstrijd van het seizoen en zal ik alles geven’’, verzekerde Djokovic, die het WK Tennis de laatste twee jaar al wist te winnen. ‘’Ik heb geweldige wedstrijden tegen Roger gespeeld. De laatste was in Shanghai, waar hij duidelijk de betere speler was. Als ik tegen hem speel, dan moet ik mijn beste spel laten zien. Dat is wat ik op dit moment nodig heb om hem te verslaan. We weten allemaal hoe goed hij hier speelt. Ik weet wat ik van hem kan verwachten.’’

Federer ontsnapt tegen Wawrinka

De 33-jarige Roger Federer moest het gisteren in de halve finale opnemen tegen landgenoot en goede vriend Stanislas Wawrinka. In een spannende wedstrijd was het uiteindelijk Federer die na bijna drie uur tennis als winnaar van de baan stapte. De nummer twee van de plaatsingslijst won, na het wegwerken van vier matchpoints, met 4-6 7-5 en 7-6.

‘’Ik had niet meer verwacht dat ik de achterstand kon ombuigen’’, aldus Federer. ‘’Stan speelde de gehele wedstrijd erg sterk, maar misschien liet zijn service hem op de belangrijke momenten in de steek. Ik ben erg blij met de overwinning, maar vindt het moeilijk dat dit juist tegen Stan moet gebeuren.’’

Na de overwinning op Wawrinka mag Federer zich opmaken voor zijn negende finale op het officieuze WK Tennis. In de voorgaande acht finales trok de Zwitser zes keer aan het langste eind. Zijn laatste titel behaalde hij in 2011, toen hij in de finale met 2-1 in sets won van Jo-Wilfried Tsonga.

Federer leidt in onderlinge ontmoetingen

‘The FedExpress leidt tegen Djokovic met 19-17 in onderlinge ontmoetingen. Dit jaar won hij drie van de vijf wedstrijden van de Serviër. De laatste keer dat beide mannen tegen elkaar speelden was in de halve finale van het ATP Masters-toernooi van Shanghai, waar Federer in twee sets de baas was over ‘Nole’. Djokovic won zijn laatste partij tegen Federer in de finale van Wimbledon 2014.