Novak Djokovic te sterk voor Rafael Nadal in finale World Tour Finals

Novak Djokovic heeft zijn titel op de ATP World Tour Finals met succes geprolongeerd. De 26-jarige Serviër was superieur in zijn finale tegen Rafael Nadal. ‘Nole’ stapte na ruim anderhalf uur met een 6-3 en 6-4 overwinning van de baan.

Djokovic profiteerde van een slordige start van Nadal en kwam al snel op een 3-0 voorsprong. De Spanjaard knokte zich volledig terug in de partij, maar gaf vervolgens opnieuw een servicegame uit handen. Ditmaal maakte Djokovic geen fout en serveerde de set bij 5-3 koelbloedig uit.

In het tweede bedrijf was de Serviër oppermachtig. ‘Djoko’ brak de tweede servicegame van zijn Spaanse opponent en gaf deze voorsprong niet meer uit handen. Bij een 5-4 voorsprong serveerde Djokovic zich naar zijn derde eindzege op de ATP World Tour Finals.

Voor Djokovic, die naast 1.000 ATP-punten ook bijna twee miljoen dollar mag bijschrijven op zijn rekening, zit het tennisjaar 2013 er nog niet helemaal op. Hij komt komend weekend nog in actie tijdens de Davis Cup finale tegen Tsjechië. In 2010 won Servië het landentoernooi voor het laatst, door in de eindstrijd af te rekenen met Frankrijk.

Verdasco en Marrero winnen dubbelspel World Tour Finals

Fernando Verdasco en David Marrero hebben het dubbelspel op de ATP World Tour Finals op hun naam geschreven. De Spaanse debutanten waren in een spannende finale nipt te sterk voor de Amerikaanse broers Bob en Mike Bryan: 7-5 6-7 en 10-7.

De overwinning van Verdasco en Marrero is enigszins opvallend te noemen. Het als zesde geplaatste duo won dit jaar pas één dubbeltoernooi, namelijk in Sint Petersburg. Daarnaast stonden ze afgelopen maand in de finale van het ATP 1000-toernooi in Shanghai, waarin het koppel Ivan Dodig / Marcelo Melo te sterk bleek.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws