Novak Djokovic ten koste van Andy Murray naar halve finale Miami Open

Novak Djokovic heeft zich verzekerd van een plaats in de halve finale op het ATP 1000-toernooi in Miami. De 26-jarige Serviër was in straight sets te sterk voor titelverdediger Andy Murray. Na anderhalf uur tennis stond er een 7-5 en 6-3 eindstand op het scorebord.

Pas in de twaalfde game van de wedstrijd viel de eerste break te noteren. Deze break werd geforceerd voor Djokovic, maar het eerste punt van deze game was opmerkelijk te noemen. Djokovic ging met zijn racket over het net en sloeg een bal van Murray terug terwijl de bal nog op de speelhelft van de Schot was. Dit mag niet volgens de regels en Djokovic liet ook eerlijk weten dat hij fout zat, toch besloot umpire Damian Steiner het punt toe te kennen aan de Serviër. Murray was hiervan zo van slag dat hij zijn game op love inleverde en hiermee de eerste set verloor.

In het tweede bedrijf was het Wimbledon-kampioen Murray die op 2-2 een break wist te forceren. Lang kon ‘Lazy English’ hier niet van genieten, want één game later was de break al ongedaan gemaakt. In de achtste game van de tweede set brak Djokovic nogmaals, waarna hij de wedstrijd eenvoudig uitserveerde.

Nishikori wint verrassend van Federer in Miami

In de vierde en laatste halve finale op het Sony Open Tennistoernooi heeft Kei Nishikori voor een grote stunt gezorgd. Net als op het Masters-toernooi in Rome 2013 slaagde de 24-jarige Japanner er in om in drie sets te winnen van Roger Federer. Het werd 3-6 7-5 en 6-4 voor de huidige nummer 21 van de wereld, die hiermee zicht houdt op zijn eerste Masters-titel in Miami.