Novak Djokovic – Tomas Berdych: Live tennis ATP World Tour Finals

ATP World Tour Finals 2014. Novak Djokovic (ATP-1) kan vrijdag 14 november zijn nummer één positie definitief veilig stellen. De 27-jarige Serviër moet hiervoor wel winnen van Tomas Berdych (ATP-7), die nog vecht voor een plaats in de halve finale.

Klik hier om de wedstrijden op de ATP World Tour Finals live te volgen.

‘Nole’ laat de hele week al geweldig tennis zien en verloor in twee wedstrijden slechts vijf games. ‘’Ik had dit niet verwacht, maar ik hoop dat ik deze lijn door kan trekken’’, vertelde Djokovic. ‘’Ik speelde zowel tegen Marin als tegen Stan erg solide en maakte weinig onnodige fouten.’’

Drie keer eerder stonden Djokovic en Berdych tegenover elkaar op het eindejaarstoernooi van de ATP-Tour. Alle ontmoetingen werden een prooi voor de huidige nummer één van de wereld, die in totaal een 16-2 record kent tegen ‘Birdman’.

Stan Wawrinka – Marin Cilic

De laatste groepswedstrijd op de ATP World Tour Finals 2014 gaat tussen Stanislas Wawrinka (ATP-4) en Marin Cilic (ATP-9). Deze partij staat om 21.00 uur Nederlandse tijd gepland.

De 29-jarige Wawrinka maakt bij een overwinning op Cilic een grote kans op een plaats in de halve finale. ‘Stanimal’ won in de openingswedstrijd gemakkelijk van Berdych, maar verloor vervolgens kansloos van Djokovic. Voor tegenstander Cilic wordt het een erg lastig verhaal, de Kroaat verloor zijn eerste twee wedstrijden in Londen.

‘’Het lijkt erop dat tijdens dit toernooi alles fout gaat, zelfs de basisslagen. Als je op dit niveau tegen deze toppers wilt winnen moet je op je top spelen. Het is erg jammer, want ik hoopte hier goed te spelen tijdens mijn eerste optreden’’, aldus een teleurgestelde Cilic.

Federer en Nishikori naar halve finale ATP Finals

Roger Federer heeft zijn laatste groepswedstrijd zonder problemen gewonnen. De 33-jarige Zwitser rekende binnen het uur af met Andy Murray, die uitgeschakeld is op de Tour Finals. Federer gunde zijn tegenstander slechts één game: 6-0 6-1.

‘’Dit was niet waar ik op gehoopt had toen ik de baan op kwam’’, aldus Murray. ‘’Federer raakte alles en dan ben je gewoon kansloos. Mijn volgende toernooi is pas over zes of zeven weken, dus ik heb genoeg tijd om aan mijn spel te werken.’’

Naast Federer plaatste Kei Nishikori zich ook voor de halve finale in Londen. De nummer vijf van de wereld moest aantreden tegen David Ferrer, die op het allerlaatste moment Milos Raonic verving. Nishikori liet zich niet van de wijs brengen en stapte met een 4-6 6-4 en 6-1 zege van de baan.