Novak Djokovic topfavoriet voor vierde Australian Open titel op rij

Novak Djokovic lijkt ook dit jaar de meeste kans te hebben op de eindzege op de Australian Open. De titelverdediger wordt door bookmaker Unibet gezien als de grote favoriet, gevolgd door zijn grote rivaal Rafael Nadal. De 26-jarige Andy Murray completeert de top drie van favorieten voor de titel in Melbourne.

Djokovic reist over een maand voor de tiende keer af naar de Australian Open. De Serviër neemt al vanaf 2005 onafgebroken deel aan het eerste Grand Slam toernooi van het jaar. Maar liefst vier keer schreef hij het toernooi op zijn naam. Zijn eerste titel behaalde hij in 2008, toen hij in de finale te sterk was voor Jo-Wilfried Tsonga. Inmiddels is ‘Djoko’ alweer 24 wedstrijden op rij ongeslagen, wat overeenkomt met drie toernooizeges op rij.

De 27-jarige Nadal lijkt de grootste concurrent voor de Serviër in de strijd om het kampioenschap. ‘Rafa’ won de Australian Open in 2009 en was in 2012 verliezend finalist na een zinderende finale tegen Novak Djokovic. Afgelopen jaar kwam de huidige nummer één van de wereld niet in actie in Melbourne, hij sloeg het toernooi over wegens knieproblemen.

Voor Murray wordt het zijn eerste grote toernooi sinds zijn rugoperatie. De Wimbledon kampioen van 2013 bereikte drie keer de finale in Down Under. Geen enkele keer slaagde de Brit er in om een finale te winnen. In 2010 verloor hij van Roger Federer en in 2011 en 2013 was Novak Djokovic een maatje te groot voor ‘Lazy English’.

Australian Open 2014

Van maandag 13 januari tot en met zondag 26 januari 2014 vindt op de hardcourtbanen in Melbourne het eerste Grand Slam toernooi van het jaar plaats. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl dagelijks veel aandacht aan de prestaties van de tennistoppers van de ATP- en WTA-Tour.

Wat ook interessant is, is een weddenschap plaatsen op tenniswedstrijden van de Australian Open 2014. Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het live kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws