Novak Djokovic met nieuwe trainer richting Australian Open

Australian Open 2018. Novak Djokovic heeft een nieuwe trainer gevonden. De voormalige nummer één van de wereld zit al sinds de zomer van 2016 in een wak en gaat in 2018 proberen er met Radek Stepanek uit te klimmen. Andre Agassi blijft ook deel uitmaken van de trainingsstaf.

De dertigjarige Serviër heeft twaalf grand slams gewonnen en de helft van die oogst raapte hij op in Melbourne, op de Australian Open. En tevens was het Aussie Open in 2008 de eerste major die hij won. Bovendien is van de vier slams zijn winstpercentage het hoogst down under (89 procent van de partijen). Kortom, 15 januari 2018 is een belangrijke datum voor Djokovic. Het begin van het Australian Open 2018 moet ook zijn comeback inluiden.

Novak Djokovic Australian Open 2018

Nadat Djokovic in 2016 Roland Garros won leek het alsof er een ballon leegliep. Hij had toen alle grand slams minstens eenmaal gewonnen en een droom ging in vervulling. Maar wat daarna te doen? Een kleine dip in motivatie of intensiteit maakt in een spel met vrij kleine marges als tennis het verschil uit tussen domineren of terugvallen. Dat laatste gebeurde, waarna een elleboogblessure hem na Wimbledon 2017 aan de kant hield. Nu staat hij twaalfde op de wereldranglijst.

Australian Open 2018 voorspellingen grand slam GettyStepanek was tot twee weken geleden zelf nog een profspeler. De Tsjech stond bekend om zijn taaiheid, fitheid en listigheid. Zijn hoogste positie op de ranking is plek acht. “Radek is een van mijn beste vrienden op de tennistour. Ik was altijd al onder de indruk van zijn vastberadenheid, discipline en liefde voor de sport”, zo verklaarde Djokovic zijn keuze.

Nieuwe trainers

Ook Richard Gasquet gaat het nieuwe jaar in met een nieuwe trainer. De Fransman schakelt de diensten in van landgenoot Fabrice Santoro. Viktor Troicki neemt Boris Pašanski in de arm en Damir Dzumhur wordt voortaan begeleid door Ilja Bozoljac. En als het goed is gaan we Richard Krajicek wat vaker langs de lijn zien bij Tim van Rijthoven. In september begon hun samenwerking, maar de twintigjarige speler heeft dit jaar door een polsblessure amper kunnen spelen.

Wedden op tennis? De bookmakers hebben meer vertrouwen in Novak Djokovic nu hij zo gretig oogt en een nieuwe trainer heeft ingehuurd. De oud-winnaar noteert 4.50 voor de Australian Open. Rafel Nadal staat op 4.00 en titelhouder Roger Federer op 3.50.