Novak Djokovic treft Andy Murray in finale Australian Open 2015

Australian Open 2015. Novak Djokovic heeft zich zojuist geplaatst voor de grote finale van de Australian Open. De Serviër was in een spannende vijfsetter nipt te sterk voor titelverdediger Stanislas Wawrinka. Het werd 7-6 3-6 6-4 4-6 en 6-0 voor ‘Nole’.

‘’We hebben elkaar weer tot het uiterste gedwongen’’, vertelde Novak Djokovic. ‘’De eerste game in de vijfde set was cruciaal. Stan kreeg een paar kansen maar wist deze niet te benutten. Uiteindelijk houd ik mijn eigen game en weet ik vervolgens een break te forceren. Dat was het keerpunt in de wedstrijd.’’

De 27-jarige Djokovic kan zondag zijn vijfde Australian Open titel winnen, na de sterkste te zijn geweest in 2008, 2011, 2012 en 2013. Mocht de Serviër ook daadwerkelijk winnen, dan verstevigd hij ook zijn nummer één positie. Het gat met nummer twee Roger Federer bedraagt dan een kleine 4000 punten.

Murray tweede finalist Australian Open

Novak Djokovic zal het zondag 1 februari in de finale opnemen tegen Andy Murray. De 27-jarige Brit plaatste zich gisteren al voor de eindstrijd door af te rekenen met Tomas Berdych, die eerder dit toernooi nog veel te sterk was voor Rafael Nadal.

‘’Ik speelde erg sterk tegen Tomas’’, aldus Murray na afloop van zijn halve finale. ‘’Ik ben er erg trots op dat ik zondag voor de vierde keer in de finale sta. Het lijkt gemakkelijk, maar dat is het zeker niet met concurrenten als Novak, Rafael, Roger en Stan.’’

‘Lazy English’ wist in zijn vorige drie finales nog nooit als winnaar van de baan te stappen. Hij verloor één keer van Federer (2010) en twee keer van Djokovic (2011 en 2013). Mocht Murray zondag wel weten te winnen, dan is hij de eerste speler in de ‘Open Era’ die de Australian Open titel wint na drie keer een finale te hebben verloren.