Novak Djokovic – Vasek Pospisil: Live streaming ATP Beijing

Topseed Novak Djokovic (ATP-1) komt woensdag 1 oktober voor de tweede keer in actie op het China Open 2014. De viervoudig winnaar treft om 9.30 uur Nederlandse tijd Vasek Pospisil, de nummer 41 van de wereld.

Bekijk hier de live stream Novak Djokovic – Vasek Pospisil.

De 27-jarige Djokovic speelde gisteren zijn eerste wedstrijd sinds zijn verloren halve finale op de US Open. Hij rekende gemakkelijk af met Guillermo Garcia-Lopez, het werd 6-2 6-1. Tegenstander Pospisil was in de eerste ronde in straight sets te sterk voor Lukas Rosol.

‘Nole’ en Pospisil hebben één keer eerder tegen elkaar gespeeld op het hoogste niveau. Deze partij vond vorig jaar plaats in de Davis Cup ontmoeting tussen Servië en Canada. Djokovic besliste deze confrontatie met 6-2 6-0 en 6-4 in zijn voordeel.

Nadal kent succesvolle rentree op ATP-toernooi in Beijing

Rafael Nadal keerde gisteren terug op de ATP-Tour met een wedstrijd op het hardcourttoernooi in Beijing. De huidige nummer twee van de wereld was in de eerste ronde in straight sets te sterk voor Richard Gasquet: 6-4 6-0.

Voor ‘Rafa’ was het zijn eerste singlewedstrijd in dertien weken. Nadal had 73 minuten nodig om af te rekenen met de voormalig top 10-speler. Hij verzilverde vier van zijn zeven breakkansen en won 73% van zijn punten op zijn eerste service.

Nadal heeft goede herinneringen aan de hardcourtbanen in Beijing. De 28-jarige Spanjaard won het plaatselijke ATP-toernooi in 2005, na een overwinning op Guillermo Coria. Daarnaast won hij ook de gouden medaille op de Olympische Spelen in Beijing 2008.

‘’Ik ben erg tevreden met de manier waarop ik gespeeld heb’’, aldus Nadal. ‘’Na drie maanden zonder een wedstrijd gespeeld te hebben, ben ik erg blij met deze terugkeer. Ik speelde degelijk, zonder al veel fouten te maken.’’

Wawrinka onderuit tegen wildcardspeler in Tokyo

Topseed Stanislas Wawrinka is in de eerste ronde in Tokyo verrassend onderuit gegaan tegen Tatsuma Ito, de nummer 103 van de wereld. De Japanse wildcardspeler plaatste zich met een 7-5 6-2 overwinning voor de tweede ronde.

‘Stan the Man’ deed voor de derde keer in zijn loopbaan mee aan het Rakuten Japan Open Tennis. In zijn voorgaande twee optredens schopte de Zwitser het steeds tot de kwartfinale. Ito speelt in de tweede ronde tegen Benjamin Becker, die zijn tegenstander Jarkko Nieminen bij een achterstand in de derde set zag opgeven.