Novak Djokovic verslaat Rafael Nadal in finale Sony Open Tennis 2014

Novak Djokovic heeft zijn vierde Sony Open Tennis titel te pakken. De sterk spelende Serviër liet zijn grote concurrent Rafael Nadal kansloos in de finale. Binnen anderhalf uur stapte ‘Djoko’ met een 6-3 en 6-3 overwinning van de baan.

Djokovic heeft dankzij deze titel de ‘Indian Wells en Miami dubbel’ voor de tweede keer in zijn loopbaan gewonnen. Hij is pas de tweede tennisser die deze mijlpaal bereikt. Niemand minder dan Roger Federer ging hem voor, hij won de dubbel in 2005 en in 2006.

”Het was een fantastisch toernooi en ik heb me erg vermaakt in Miami”, vertelde de grote kampioen na afloop van de wedstrijd. ”Het zijn altijd beladen wedstrijden tegen Nadal, maar ik heb van het begin tot het eind erg sterk gespeeld. Ik voel me vereerd om hier op dit centre court opnieuw de sterkste te zijn, zeker omdat ik in 2007 hier mijn eerste grote titel veroverde.”

Opnieuw geen titel in Miami voor Nadal

‘Rafa’ verloor gisteren voor de vierde keer in de finale van het prestigieuze toernooi in Miami. Zodoende blijft het Sony Open Tennis een van de weinige grote toernooien die de Spanjaard nog nooit wist te winnen.

”Ik wil Novak en zijn team feliciteren met twee mooie titels op rij”, aldus Nadal. ”Het is erg moeilijk om Indian Wells en Miami achter elkaar te winnen. Ik heb nog nooit zoveel finales verloren op één toernooi, maar het Sony Open Tennis blijft erg speciaal voor me. De support die je krijgt van het publiek ga ik nooit vergeten.”