Novak Djokovic zonder te spelen door naar vierde ronde Sony Open 2014

Novak Djokovic heeft een gratis doortocht gekregen naar de vierde ronde op het prestigieuze hardcourttoernooi in Miami. Tegenstander Florian Mayer, als dertigste geplaatst, trok zich gisteren terug voor zijn wedstrijd met de huidige nummer twee van de wereld. De Duitser heeft teveel last van een liesblessure.

Drievoudig winnaar Djokovic gaat in de vierde ronde spelen tegen de als zestiende geplaatste Tommy Robredo of Julien Benneteau. Het treffen tussen de twee dertigers staan vandaag op het programma.

Nadal heeft geen moeite met Hewitt in Miami

Topseed Rafael Nadal heeft zich zonder problemen geplaatst voor de derde ronde op de Miami Masters. De 27-jarige Spanjaard, die in Indian Wells nog de nodige vormproblemen kende, liet tegen Lleyton Hewitt een sterke indruk achter. Het werd 6-1 en 6-3 voor de drievoudig verliezend finalist.

‘Rafa’ kan zich nu gaan opmaken voor een wedstrijd met Denis Istomin. De Oezbeek won zijn derde ronde wedstrijd in drie sets van Dmitry Tursunov.

Wawrinka moet diep gaan tegen Gimeno-Traver

Stanislas Wawrinka heeft zich met enige moeite geplaatst voor de derde ronde op het Sony Open Tennistoernooi. De 28-jarige Zwitser had drie sets nodig om te winnen van Daniel Gimeno-Traver, de nummer 99 van de wereld: 6-0 3-6 6-3.

Wawrinka, die in Miami nog nooit verder kwam dan de laatste zestien, gaat in de derde ronde spelen tegen Edouard Roger-Vasselin. De Fransman verraste met een knappe overwinning op Marin Cilic.