Olympische Spelen 2016: Rafael Nadal speelt drie onderdelen in Rio

Olympische Spelen 2016. Rafael Nadal heeft officieel laten weten dat hij tijdens de Zomerspelen actief is in drie onderdelen. De 30-jarige Spanjaard, die de vlag zal dragen tijdens de openingsceremonie, speelt de single, herendubbel en gemengd dubbel.

Het was lang de vraag of ‘Rafa’ überhaupt in actie zou komen op het hardcourt in Rio de Janeiro. De Spanjaard heeft al enkele maanden last van een polsblessure en speelde sinds zijn opgave op Roland Garros 2016 niet één wedstrijd.
‘’Het is zeker geen ideale situatie en als het niet de Spelen waren, had ik dit niet geriskeerd. Maar ik heb ook de Spelen van Londen in 2012 gemist en ik ga er alles aan doen om goed voor de dag te komen’’, aldus Nadal tegen de Spaanse pers.
In 2008 kwam Nadal wel in actie tijdens de Zomerspelen en wist toen het goud te veroveren in het enkelspel. Deze maand hoopt de voormalig nummer één van de wereld dus op een nieuw succes. In het herendubbel zal hij spelen met Marc Lopez en in het gemengd dubbel is Garbine Muguruza zijn partner.

Goffin achtste reekshoofd in Rio

Het Olympisch Tennistoernooi heeft de afgelopen weken al meerdere toppers zien afvallen, waardoor de kansen voor outsiders als David Goffin stijgen. De Belg is in Rio als achtste geplaatst en wordt daardoor gezien als de outsider voor een medaille. In Londen 2012 verloor Goffin nog in de eerste ronde van Juan Monaco, maar dit jaar is hij gebrand op succes.
Net als anders spelers liet hij wel weten dat de Zomerspelen verkeerd vallen op de tenniskalender, waardoor het begrijpelijk is dat vele het laten schieten. ‘’De Olympische Spelen vallen slecht op de tenniskalender, midden ineen drukke periode. Het vindt plaats tussen twee grote Masters-toernooien (Toronto en Cincinnati) en de US Open komt er nog aan. Dat is voor veel spelers zwaar’’, aldus Goffin.

Loting Olympisch Tennistoernooi

De loting voor het Olympisch Tennistoernooi vindt later vandaag plaats. De eerste wedstrijden staan gepland op zaterdag 6 augustus en de laatste finales op zondag 14 augustus. Namens Nederland komen er drie spelers in actie: Kiki Bertens, Robin Haase en Jean Julien Rojer.