Opnieuw een overwinning voor Lleyton Hewitt op US Open 2013

Hewitt APImagesLleyton Hewitt heeft zijn knappe overwinning op Juan Martin Del Potro een goed vervolg gegeven. De ervaren Australiër was in de derde ronde in vier sets te sterk voor Evgeny Donskoy uit Rusland. Hewitt stapte met een 6-3 7-6 3-6 en 6-1 overwinning van de baan.

Voor de US Open kampioen uit 2001 is het de eerste keer sinds 2006 dat hij weer minimaal in de vierde ronde staat. In 2006 was de kwartfinale uiteindelijk het eindstation.

Om de laatste acht te bereiken, gaat Hewitt spelen tegen Mikhail Youzhny. De top 25-speler was in zijn derde ronde te sterk voor Tommy Haas uit Duitsland. Hewitt zal met veel vertrouwen uitkijken naar dit duel, hij won zes van de zeven ontmoetingen met Youzhny tot dusver.

Djokovic maakt geen fout tegen Souza

Novak Djokovic heeft met speels gemak de vierde ronde op de US Open behaald. De 26-jarige Serviër was in de derde ronde met grote cijfers te sterk voor Joao Souza: 6-0 6-2 en 6-2.

Ondanks de grote nederlaag kan de Portugees wel terugkijken op een geslaagd toernooi. De nummer 95 van de wereld was namelijk verantwoordelijk voor de nederlagen van Grigor Dimitrov en Jarkko Nieminen. Beide werden in vijf sets geëlimineerd door Souza.

Voor ”Nole” wacht nu een ontmoeting met Marcel Granollers, deze partij wordt morgen gespeeld op Flushing Meadows.

Tennisgeweld op Flushing Meadows

Van maandag 26 augustus tot en met maandag 9 september vindt op de hardcourtbanen in New York het vierde en tevens laatste Grand Slam toernooi van het jaar plaats. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl dagelijks veel aandacht aan de prestaties van de tennistoppers van de ATP- en WTA-Tour.

Wat ook interessant is om te doen tijdens de US Open, is een weddenschap plaatsen op tennis. Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het live kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.