Petra Kvitova – Andrea Petkovic: Fed Cup Finale 2014 live stream

Fed Cup Finale 2014. Tsjechië en Duitsland gaan in het weekend van zaterdag 8 november en zondag 9 november onderling uitmaken wie het Fed Cup-toernooi gaat winnen. De wedstrijden worden gespeeld in een uitverkochte O2 Arena in Praag.

Petra Kvitova – Andrea Petkovic

De eerste wedstrijd van de Fed Cup finale gaat tussen Petra Kvitova (WTA-4) en Andrea Petkovic, de huidige nummer 14 van de wereld. De twee dames beginnen na de openingsceremonie aan hun duel.

Klik hier voor de livestream van Petra Kvitova – Andrea Petkovic.

‘’Het voelt altijd fijn om een wedstrijd in eigen land te spelen’’, vertelde kopvrouw Kvitova. ‘’We krijgen altijd veel steun van het geweldige publiek. Onderling hebben we veel plezier tijdens de interlands, het gaat dan niet om het individu maar juist om het teamverband. Ik hoop dat ons publiek de doorslag kan geven richting de titel.’’
Kvitova zal in het openingsduel flink aan de bak moeten. De 27-jarige Petkovic kende een goede generale met een toernooizege op het Tournament of Champions. ‘’Ze speelde ongelooflijk goed in Sofia en het gaat een moeilijke wedstrijd worden. Aan de andere kant hebben we lang niet tegen elkaar gespeeld en kan de spanning ook een rol gaan spelen’’, aldus Kvitova.

Lucie Safarova – Angelique Kerber

Aansluitend aan de wedstrijd tussen Kvitova en Petkovic verschijnen Lucie Safarova (WTA-17) en Angelique Kerber (WTA-10) op de baan. Deze partij staat omstreeks 14.30 uur gepland.

Kerber is de grote favoriet voor dit duel. De 26-jarige Duitse staat zeven plaatsen hoger op de wereldranglijst en verloor dit seizoen nog geen enkele wedstrijd voor haar land. Bovendien wist Kerber ook haar eerdere ontmoeting met Safarova in winst om te zetten. Dit was twee jaar geleden op het WTA-toernooi in Parijs.

Duitsland wacht al twaalf jaar op Fed Cup titel

Mocht Duitsland dit weekend het Fed Cup-toernooi weten te winnen, dan is het de eerste eindzege sinds 1992. Destijds waren het Anke Huber, Steffi Graf, Sabine Hack en de huidige Fed Cup-captain Barbara Rittner die in de finale met 2-1 te sterk waren voor Spanje.

Om het team extra te motiveren speelde captain Rittner eerder deze week een aantal videoboodschappen af in het spelershotel van Duitsland. Onder andere Manuel Neuer, keeper van het Duitse nationale elftal, wenste het team veel succes.

De mooiste boodschap kwam misschien wel van Steffi Graf. ‘’Ik heb Steffi beloofd geen uitspraken te doen over haar bericht’’, vertelde Rittner. ‘’Het is een geweldig dat Steffi dit voor ons doet en ik denk dat de meiden het erg waarderen.’’