Petra Kvitova winnares Connecticut Open in New Haven

Petra Kvitova was gisteren de sterkste in de finale van het WTA-toernooi in New Haven. De linkshandige Wimbledon-winnares rekende in straight sets af met Magdalena Rybarikova: 6-4 6-2.

”Ik ben heel tevreden met deze toernooizege. Vorig jaar speelde ik heel veel driesetters, en niet alleen hier. Ik ben daarom blij dat ik het toernooi heb gewonnen zonder setverlies. Dit is best wel een indrukwekkend resultaat”, vertelde Kvitova na afloop van de gewonnen finale.

Kvitova hoopt op goed US Open

Kvitova, die vroegtijdig werd uitgeschakeld in Cincinnati, kende in New Haven een uitstekende voorbereiding op de US Open Tennis. De Tsjechische hoopt dan ook dat ze eindelijk eens kan schitteren in New York, aangezien ze tijdens haar voorgaande zeven deelnamen nooit verder kwam dan de laatste zestien.

”Ik heb het de afgelopen jaren niet goed gedaan op de US Open. Ik hoop dat ik dit jaar in ieder geval wat betere resultaten neer kan zetten”, aldus Kvitova, die theoretisch zelfs de nieuwe nummer één van de wereld kan worden.

Rosol winnaar Winston Salem Open toernooi

Het laatste ATP-toernooi in de aanloop naar de US Open 2014 werd een prooi voor Lukas Rosol, die hiermee zijn tweede titel uit zijn carrière won. De Tsjechische hardhitter versloeg in de finale Jerzy Janowicz uit Polen: 3-6 7-6 7-5.

Het had weinig gescheeld of Rosol had de trofee niet eens omhoog mogen houden. De 29-jarige Tsjech overleefde namelijk twee wedstrijdpunten van zijn tegenstander. Uiteindelijk besliste hij de wedstrijd op 6-5 met zijn dertiende ace van de partij.

”Ik was erg gefocust op mijn spel, zeker in mijn eigen servicegames”, vertelde Rosol. ”Ik heb geduldig gewacht op de kans die ik kreeg in zijn games. Ik startte niet goed aan deze wedstrijd, maar eindigde wel erg sterk.”

US Open Tennis morgen van start

Van maandag 25 augustus tot en met maandag 8 september 2014 vindt op de hardcourtbanen in New York het laatste Grand Slam toernooi van het jaar plaats. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl dagelijks veel aandacht aan de prestaties van de tennistoppers van de ATP- en WTA-Tour. Bezoek dus regelmatig onze website!