Poutchkova verrast tegen Bertens

Arthur Ashe StadiumVoor debutante Kiki Bertens (WTA-74) zit de US Open 2012 er na tweede rondes op. De 20-jarige Nederlandse ging afgelopen nacht in drie sets onderuit tegen Olga Poutchkova (WTA-143): 7-5 2-6 5-7. Eerder dit jaar was Bertens nog veel te sterk voor haar Russische tegenspeelster. Desondanks kan ze terug kijken op een geslaagd toernooi.

Bertens begon voortvarend aan de partij maar slaagde er niet in om de partij winnend af te sluiten. De ruim vier jaar oudere Puchkova sleepte de partij met 7-5 2-6 5-7 uit het vuur. Na afloop gaf Bertens op emotionele wijze aan dat ze veel last had van de spanning. ”Het was een hele matige wedstrijd waarin ik gewoonweg veel last had van de zenuwen. Af en toe trilde ik op mijn benen.”

Bertens kan ondanks deze nederlaag terugkijken op een geslaagde Amerikaanse trip. De Nederlandse won de afgelopen weken tweemaal van speelsters uit de top-25: Nadia Petrova (Montreal) en Christina McHale (US Open). Ze heeft in vier weken 230 WTA punten voor de wereldranglijst bij elkaar geslagen.

Andy Roddick stopt met tennis na US Open 2012

Andy Roddick heeft laten weten na de US Open zijn tenniscarière te beëindigen. De 30-jarige Amerikaan begon zijn profloopbaan in 1999 en beleefde in 2003 zijn beste jaar. Hij schreef toen de US Open op zijn naam en eindigde het seizoen als de nummer één van de wereld.

Roddick, die vrijdag in New York de Australiër Bernard Tomic treft, wist in de daaropvolgende jaren geen tweede Grand Slam-toernooi te winnen. Vooral Roger Federer zat het servicekanon geregeld dwars. De Zwitser versloeg Roddick in drie Wimbledon-finales (2004, 2005 en 2009) en een US Open-finale (2006).

“Ik heb er al het hele jaar aan gedacht of de US Open niet het beste moment is om er een punt achter te zetten. Ik weet niet of ik gezond genoeg blijf om nog een jaar te kunnen tennissen”, aldus Roddick. “Daarnaast zijn mijn familie en vrienden hier aanwezig. Tijdens mijn eerste ronde voelde ik dat dit de beste beslissing is.”