Prachtig affiche op Roland Garros 2013: Rafael Nadal – Novak Djokovic

De wedstrijd van de dag gaat vandaag natuurlijk tussen zevenvoudig Roland Garros winnaar Rafael Nadal (ATP-4) en Novak Djokovic (ATP-1). De twee toptennissers die vorig jaar samen in de finale stonden, verschijnen om 13.00 uur op het Court Philippe Chatrier.

Nadal lijkt na een moeizame start de juiste vorm gevonden te hebben. De Spanjaard liet in de kwartfinale zijn tegenstander Wawrinka kansloos. ”Rafa” stapte met een 6-1 6-3 en 6-2 overwinning van de baan.

De huidige nummer één van de wereld won in de kwartfinale gemakkelijk van de Duitse routinier Tommy Haas. Na afloop liet de Serviër weten dat hij met vertrouwen de wedstrijd tegen Nadal ingaat. “Die zege in de Monte Carlo Masters heeft me natuurlijk vertrouwen gegeven, maar Nadal heeft hier op Roland Garros wel een ongelooflijk record staan. Het zal heel moeilijk worden.”

Nadal en Djokovic hebben in het verleden al vierendertig keer eerder tegen elkaar gespeeld. Dit jaar stonden de twee toppers pas één keer tegenover elkaar. In de finale van het Masters-toernooi in Monte Carlo, was het ”Djoko” die in straight sets te sterk was voor de Spaanse gravelkoning.

Bookmaker Unibet verwacht dat ”Rafa” zijn twintigste overwinning gaat boeken op Djokovic. Mocht Nadal ook daadwerkelijk weten te winnen, dan behoudt hij een kans op zijn achtste titel in Parijs.

Voorbeschouwing: David Ferrer – Jo Wilfried Tsonga

De tweede halve finale op de Open Franse Tenniskampioenschappen gaat tussen David Ferrer (ATP-5) en Jo-Wilfried Tsonga (ATP-8). Deze wedstrijd staat om 15.30 uur gepland op het gravel in Parijs.

Beide heren zijn bezig aan een geweldige serie op Roland Garros, waarin nog geen enkele set verloren ging. De meest opvallende overwinning werd geboekt door de Fransman Tsonga. Hij was in de kwartfinale in straight sets te sterk voor niemand minder dan Federer.

Ferrer lijkt de meeste kans te hebben op de overwinning, althans dat denkt Unibet. Een ding is in ieder geval zeker, we gaan een debutant krijgen in de finale van het grootste graveltoernooi ter wereld.

Wedden op Roland Garros 2013

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Roland Garros 2013