Prijzengeld Australian Open 2015 verhoogd naar 25 miljoen

De prijzenpot van het Australian Open is voor komend jaar met tien procent verhoogd. In totaal wordt er tijdens de editie van 2015 maar liefst 36 miljoen Australische dollar uitgekeerd. Dit is omgerekend ruim 25 miljoen euro.

Voor de winnaar van zowel het heren- als het damesenkelspel ligt een cheque klaar van ongeveer twee miljoen euro. Stanislas Wawrinka en Li Na, die inmiddels haar carrière heeft beëindigd, mochten dit jaar ‘slechts’ 1,84 miljoen euro in ontvangst nemen.

‘Happy Slam’ heeft derde stadion met schuifdak

Vanaf komende editie zal ook gebruik worden gemaakt van de gerenoveerde Margaret Court Arena. Dat is na de Rod Laver Arena en de Hisense Arena het derde overdekte stadion. Het tennisstadion, dat een schuifdak heeft en plaats biedt aan 7.500 supporters, werd dinsdag 7 oktober officieel geopend.

‘’We willen dit Grand Slam toernooi steeds weer verbeteren, zeker op het vlak van faciliteiten, service en de toegankelijkheid voor zowel fans als spelers’’, aldus Graig Tiley, CEO van Tennis Australia.

Steve Healy, president van Tennis Australia, is ook erg te spreken over de laatste renovaties. ‘’Ik wil de overheid graag bedanken voor de fantastische faciliteiten waar we nu over mogen beschikken. Dit stadion is van wereldklasse en het maakt me trots, overigens net als de levende legende waar het onderkomen naar vernoemd is.’’

Australian Open 2015

Het Australian Open 2015 begint volgend jaar op maandag 19 januari. De finale van het herenenkelspel, traditiegetrouw de laatste wedstrijd van het toernooi, staat gepland op zondag 1 februari.