Programma Australian Open 2017: Rafael Nadal – Milos Raonic kwartfinale LIVE

Australian Open 2017. Rafael Nadal treft in de kwartfinale van het Australian Open het opslagmonster Milos Raonic. De lange Canadees wordt sinds kort gecoacht door Richard Krajicek, die in 1992 het goede voorbeeld gaf door de halve finale van het eerste Grand Slam van elk kalenderjaar te bereiken.

De winnaar van deze match zal in de volgende ronde moeten strijden tegen David Goffin of Grigor Dimitrov. Beide mannen stonden nog nooit in de eindstrijd van een Slam. Rafael Nadal uiteraard wel, hij won zelfs al veertien majors en was zesmaal de runner up. De 26-jarige Raonic is ook geen groentje meer en staat nu voor de zesde keer in een kwartfinale van een Grand Slam. Hij bereikte vorig jaar de finale van Wimbledon.

Rafael Nadal – Milos Raonic

De dertigjarige Nadal heeft een intense vijf- en viersetter achter de rug. Gael Monfils had in de vierde ronde kansen om er ook een vijfsetter van te maken, maar de Fransman vond al met al niet vaak genoeg gaatjes in de Spaanse defensie. Die zal Nadal in mindere mate nodig gaan hebben tegen Raonic, want de Canadees leunt op zijn service en is in rally’s zweer kwetsbaar.

Milos Raonic Australian Open 2017Een paar statistieken maken de verschillen in speelstijl meteen duidelijk. Nadal brak in de afgelopen twaalf maanden zijn tegenstander in 38 procent van diens opslaggames, Raonic deed dat in slechts negentien procent van die games. Maar Raonic zet zestien procent van zijn services om in een ace en Nadal nog geen drie procent, de laagste score van alle spelers uit de top vijftig.

Krajicek spoort zijn pupil aan om vaker het net te bezoeken. Makkelijker gezegd dan gedaan,want de ballen suizen tegenwoordig met meer vaart door de lucht dan vroeger, toen serve and volley veel gangbaarder was. Er is simpelweg amper tijd om drie stappen naar voren te zetten, als bij stap een de bal al bijna het racket bereikt. In zijn vorige partij, tegen Bautista Agut, snelde Raonic in ongeveer twintig procent van de punten naar het midden van het court.

De onderlinge stand is zes tegen twee in Nadals voordeel. Eerder deze maand versloeg Raonic hem in drie sets op het hardcourt van Brisbane.

Wedden op Australian Open 2017

Rafael Nadal staat op @1.68 en Milos Raonic op @2.18. Alleen al op basis van zijn opslag kan Raonic er een lange partij van maken. We tippen dat er meer dan 42,5 games gespeeld worden, die bet noteert @1.86 bij 888sport.

Kijk live stream Australian Open bij Kroon Sport

Programma Australian Open 2017 woensdag 25 januari

Kwartfinales
Johanna Konta – Serena Williams
David Goffin – Grigor Dimitrov
Rafael Nadal – Milos Raonic

Zie hier de uitslagen en volledige programma voor vandaag: speelschema Australian Open.