Programma Australian Open: Gael Monfils – Rafael Nadal live

Rafael Nadal speelt nu live in de vierde ronde van het Australian Open tegen Gael Monfils. De winnaar treft in de kwartfinale Milos Raonic of Roberto Bautista Agut. Andy Murray werd in de vierde ronde uitgeschakeld door Mischa Zverev met 7-5, 5-7, 6-2, 6-4.

Eindelijk heerst er weer positieve opwinding rondom Rafael Nadal. De veertienvoudig Grand Slam-winnaar wordt komende zomer 31 jaar en de vrees leek terecht dat we het beste wel hadden gezien van de vechtmachine. Zijn laatste triomf op een major dateert tenslotte van alweer lente 2014 (Roland Garros) en op de wereldranglijst tennis staat hij negende.

Australian Open 2017 Rafael Nadal

De belangrijkste wapens van de Spanjaard blijven zijn consistentie en mentaliteit. Hij is geen type dat met winners de punten kort houdt of met bulderende opslagen door de servicegames raast. De truc was en is om een levend muurtje te metselen en vanuit ogenschijnlijk geslagen positie toch de bal weer over het net te krijgen. Dat zijn echter wel wapens die wat afvlakken naarmate een speler ouder wordt en meer kilometers heeft gemaakt.

In dat opzicht kon het geen kwaad dat de man van Mallorca vorig jaar na het US Open amper nog in actie kwam. Hij begon fris aan 2017, bereikte de kwartfinale in Brisbane en warmde hier in Melbourne op met straight sets overwinningen op Florian Mayer en Marcos Baghdatis.

In de derde ronde werd hij zwaar beproefd door de negentienjarige Alex Zverev, maar puur op karakter en conditie trok hij in de vijfde set aan het langste eind.

Gael Monfils herboren

Ook Monfils is een herboren man. Hem werd juist een gebrek aan consistentie verweten. De Fransman grijpt volgens zijn critici te graag elke kans aan om de trukendoos open te trekken. Snoekduiken, tweeners, no-look-volleys; Monfils kan het allemaal, maar kan hij ook simpelweg vanaf de baseline ploeteren? Ergens vorig jaar knipte Monfils zijn dreadlocks af en besloot hij het over een andere, sobere boeg te gooien.

En de resultaten zijn voorspoedig. Hij begon 2016 als nummer 25 op de tennis ranglijst en sloot het af als zevende. Hij bereikte op het Australian Open de kwartfinale en op het US Open zelfs de halve. Zijn score tegen toptienspelers bleef echter zwak (twee uit negen in 2016) en ook tegen Rafael Nadal staat hij zwaar in de min: twee uit veertien.

Voorspellingen tennis

Winst van Rafael Nadal staat bij bookmaker 888sport op 1.30 en Gael Monfils op 3.55. We tippen dat er minstens vier sets gespeeld worden. De over 3,5 sets weddenschap levert je 1.65 per ingezette euro op. Lees wedden op tennis voor noteringen van de faviorieten.

Andy Murray uitgeschakeld

Andy Murray uitgeschakeld Australian Open 2017De Duitse Mischa Zverev heeft op de Australian Open in de vierde ronde de titelfavoriet uitgeschakeld. Andy Murray kon niet op tegen onder meer het puike serverwerk van zijn opponent. “Dit is echt een zware domper. Ik wilde hier heel ver komen en ben behoorlijk teleurgesteld”, aldus de nummer 1 van de wereld. “Mischa was echt geweldig vandaag. Hij had mooie reflexen aan het einde van de wedstrijd en serveerde zeer goed, zeker toen hij achter stond in zijn games. Hij verdient de zege.”

Mischa Zverev kijkt uit naar de Australian Open kwartfinale die hij tegen de winnaar van de partij Roger Federer – Kei Nishikori speelt. “Op de een of andere manier heb ik het geflikt. Ik was nerveus bij het uitserveren. Het was makkelijk om agressief te blijven spelen, maar moeilijk om mijn zenuwen in bedwang te houden. Het zou een droom zijn om tegen Federer te spelen. Hij is altijd mijn voorbeeld geweest.

Kijk live stream Australian Open bij Kroon Sport