Programma IPTL 2015: Japan Warriors – Philippine Mavericks

IPTL 2015. De Japan Warriors hopen vandaag hun eerste wedstrijd tijdens de International Premier Tennis League 2015 te winnen. Om 11.30 uur is het eveneens puntloze Philippine Mavericks de tegenstander in de Kobe World Hall in Japan.

Ondanks de nederlagen tegen de Indian Aces en de UAE Royals geniet topspeelster Maria Sharapova wel van haar deelname aan de IPTL. ‘’Ik denk dat de IPTL een fantastisch initiatief is. Ik houd ervan om op verschillende plaatsen te spelen. Vorig jaar speelde ik in Manila, dit jaar in Kobe en misschien volgend jaar wel weer ergens anders.’’

Tegen de Philippine Mavericks hoopt ‘Masha’ van grote waarde te zijn en het team te helpen aan de eerste overwinning in deze tenniscompetitie. Gisteren gingen de ‘Mavericks’ nipt onderuit tegen de Singapore Slammers. Dit kwam mede door de verrassende nederlagen van Serena Williams en Milos Raonic tegen de lager geklasseerde spelers Karolina Pliskova en Nick Kyrgios.

Bookmaker 888sport verwacht echter niet dat het team van Sharapova vandaag haar eerste overwinning gaat boeken. Een zege van de Japan Warriors staat namelijk genoteerd voor 2.40, tegenover een odd van 1.54 op de Philippine Mavericks.

Programma IPTL 2015 vrijdag 4 december

08.00 uur: Singapore Slammers – Indian Aces
11.30 uur: Japan Warriors – Philippine Mavericks

UAE Royals winnen tweede wedstrijd op rij

De UAE Royals zijn uitstekend begonnen aan de tweede editie van de International Premier Tennis League. Na hun overwinning op de openingsdag tegen de Singapore Slammers, werd er gisteren met 30-15 afgerekend met de Japan Warriors.

Ana Ivanovic, Tomas Berdych en Goran Ivanisevic zette de ‘Royals’ met drie overwinningen meteen op het juiste spoor. Vervolgens werden hier nog twee zeges in het dubbelspel aan toegevoegd. De meest opvallende uitslag was een 6-0 overwinning van het duo Kristina Mladenovic / Daniel Nestor op het koppel Maria Sharapova / Leander Paes.

Marat Safin, die dit seizoen uitkomt voor de Japan Warriors, vindt de International Premier Tennis League een goed concept en hoopt dat het kan blijven groeien.. ‘’Zoals je ziet staat iedereen met plezier op de baan en ook de fans genieten van de wedstrijden.’’

‘’Als dit concept ieder jaar blijft groeien dan kan het zomaar zijn dat landen straks hun eigen team kunnen samenstellen en krijgen we een soort World Championships’’, aldus de voormalig Australian Open- en US Open-winnaar.

Uitslagen IPTL 2015 donderdag 3 december

Philippine Mavericks – Singapore Slammers 24-26
Japan Warriors – UAE Royals 15-30