Programma Wimbledon 2016 vandaag LIVE: Kiki Bertens stuit op Simona Halep

Speelschema Wimbledon 2016: Simona Halep – Kiki Bertens LIVE. Kiki Bertens speelt zaterdag na een extra rustdag in de derde ronde van Wimbledon tegen Simona Halep. De Roemeense bereikte twee jaar geleden de halve finale, terwijl voor Bertens deze fase haar beste prestatie ooit is op het Londense gras.

Oud-winnaar Andy Murray staat zaterdag in de derde ronde van Wimbledon tegenover John Millman. De Schot is dit jaar als tweede geplaatst. Tegen de tijd dat zijn match begint, kan titelhouder Novak Djokovic al uitgeschakeld zijn door Sam Querrey.
Djokovic, die momenteel alle vier grand slams in handen heeft, kwam vrijdag 2-0 in sets achter te staan tegen de Amerikaan. Het slechte weer verhinderde dat de partij werd uitgespeeld. De Serviër kreeg maar geen trip op de opslag van de Amerikaan en benutte zijn enige breakpoint evenmin. Hij zal zaterdag drie sets op rij moeten winnen. De hervatting begint om 13:00 uur (NL tijd) op court 1.

Simona Halep – Kiki Bertens

Het centre court wordt zaterdag geopend door Simona Halep en Kiki Bertens. Op Roland Garros heeft Bertens al kennis kunnen maken met ’s werelds grootste arena’s. Tegen Serena Williams gaf ze toen in de halve finale alles wat ze nog in zich had, maar het lichaam raakte leeg. Het was een van de redenen dat ze sindsdien, tot Wimbledon begon, geen wedstrijden meer speelde.

De 24-jarige Halep behoort sinds 2014 tot de mondiale tenniselite. Inmiddels heeft ze op vijf slams minstens de kwartfinale bereikt. Ze stond in de twee vorige rondes nog geen set af en won drie van de vier gespeelde sets met 6-1. Ze is de betere retourneerden van de twee. In theorie heeft Bertens een wat potentere opslag dan de vijftien centimeter kleinere Roemeense.

Voor Halep is zo’n zeventig procent van de punten op eerste opslag winnen al heel fatsoenlijk. Bertens zal op de tachtig moeten mikken, als basis om druk uit te oefenen in de returngames.

Wedden op Wimbledon

Programma Wimbledon 2016 vandaag

Kijk LIVE stream bij bookmaker KroonCasino
Centre court, start 14:00 (NL tijd)

Simona Halep – Kiki Bertens
John Millman- Andy Murray
Jack Sock – Milos Raonic