Programma WTA Finals 2016: Simona Halep – Maria Sharapova Live streaming

WTA Finals 2016. Simona Halep (ATP-2) speelt vandaag haar tweede wedstrijd tijdens de BNP Paribas WTA Finals, het eindejaarstoernooi van de WTA-Tour. Halep gaat het opnemen tegen Maria Sharapova (WTA-2).

De nummer twee van de wereld begon de WTA Finals 2016 met een eenvoudige zege op Flavia Pennetta. Binnen zeventig minuten stapte de Roemeense, die vorig jaar in de finale verloor van Serena Williams, met een 6-0 6-3 overwinning van de baan.

Kijk hier live naar de wedstrijden van de WTA Finals 2016!

De 28-jarige Sharapova won haar eerste wedstrijd in drie sets van Agnieszka Radwanska uit Polen. ‘’Dit was mijn eerste volledige wedstrijd sinds juli, dus ik ben verheugd met het spel dat ik heb laten zien’’, vertelde Sharapova.

Halep favoriet voor overwinning

De bookmakers hebben de 24-jarige Halep aangewezen als favoriet voor haar tweede poulewedstrijd tijdens de WTA Masters Cup. Opvallend genoeg wist de Roemeense niet één van haar vijf voorgaande wedstrijden te winnen tegen Sharapova. De laatste confrontatie werd in Cincinnati 2014 in drie sets gewonnen door de Russin.

Programma WTA Finals 2016 dinsdag 27 oktober

08.00 uur: Agnieszka Radwanska – Flavia Pennetta
12.30 uur: Simona Halep – Maria Sharapova

Kerber verslaat Kvitova tijdens WTA Masters Cup

Angelique Kerber heeft haar eerste wedstrijd tijdens de WTA Finals met succes afgesloten. De nummer zeven van de wereld rekende in straight sets af met Petra Kvitova, voormalig winnares van dit eindejaarstoernooi.

‘’Ik ben erg blij met deze overwinning’’, aldus de 27-jarige Kerber na afloop. ‘’Petra is een fantastische speelster en kende een erg sterk jaar. Ik geniet van dit toernooi en ben blij dat ik hier in actie mag komen. Hopelijk kan ik deze overwinning een mooi vervolg geven.’’

Uitslagen WTA Finals maandag 26 oktober

Garbine Muguruza Blanco – Lucie Safarova 6-3 7-6
Angelique Kerber – Petra Kvitova 6-2 7-6