Quirine Lemoine – Arantxa Rus om laatste ticket Roland Garros 2017

Grand Slam Roland Garros 2017. Naast Kiki Bertens mogen we nog minimaal één Nederlandse dame verwelkomen in het hoofdschema van Roland Garros 2017. Quirine Lemoine en Arantxa Rus strijden namelijk in een onderling duel om een van de laatste tickets. De wedstrijd begint rond 12.30 uur.

De 25-jarige Lemoine bereikte de beslissende ronde dankzij een overwinning op de hoger geplaatste Kai-Cheng Chang. Mocht de Nederlandse het hoofdtoernooi bereiken, dan maakt ze haar debuut op het allerhoogste niveau. Echter zal ze wel moeten afrekenen met landgenote Rus, die ooit de laatste zestien bereikte in Parijs. Het belooft dus een spannend duel te worden.

Hogenkamp debuut op Roland Garros?

Daarnaast is Richel Hogenkamp nog volop in de strijd voor het hoofdtoernooi van Roland Garros. De 25-jarige Doetinchemse speelt haar beslissende wedstrijd tegen voormalig top 40-speelster Heather Watson, die ze tijdens de US Open 2016 al eens wist te verslaan. Bij een nieuwe overwinning mag Hogenkamp zich opmaken voor een debuut in het hoofdtoernooi van de French Open. De match begint rond 11.30 uur vandaag.

Naast het hierboven genoemde trio deden nog een aantal Nederlandse tennissters mee aan het kwalificatietoernooi. Cindy Burger strandde in de eerste ronde na een 2-0 nederlaag tegen Victoria Kamenskaya en Kerkhove moest in de openingsronde na drie sets haar meerdere erkennen in Hiroko Kuwata.

Goede voorbereiding Kiki Bertens

Bertens begint, net als vorig jaar, in uitstekende vorm aan het hoofdtoernooi van Roland Garros. Na een kwartfinale in Madrid en een halve finale in Rome, staat ze vandaag in de halve finale van het WTA-toernooi in Nürnberg. Ze heeft dus nog steeds kans om haar titel, die ze vorig jaar voor het eerst wist te winnen, te prolongeren.

Na een matige start van het seizoen zal de Wateringse dus met vertrouwen beginnen aan het grootste graveltoernooi ter wereld. Met haar powertennis kan Kiki Bertens het menig tegenstander erg lastig maken. Wel zal het een flinke klus worden om haar topprestatie van vorig jaar, een plaats in de halve finale, te evenaren. Het is dus vooral afwachten hoe de loting voor de tennis nummer één van Nederland uit gaat pakken.

Wedden op Roland Garros 2017

Bookmaker 888sport verwacht niet dat Bertens een van de kanshebbers is voor de titel op het Franse Open. Op de Nederlandse staat een notering van 25.00. Daarnaast verwacht de goksite wel dat Hogenkamp zich gaat plaatsen voor het hoofdschema.

De nummer twee van Nederland is favoriet met een odd van 1.85. Voor de beslissende kwalificatiewedstrijd tussen Lemoine en Rus (beiden @1.88) is geen favoriet aangewezen. Lees: wedden op tennis.