Radwanska begint met winst op Masters Cup WTA

Voor het eerst in haar carrière is Agnieszka Radwanska (WTA-4) er in geslaagd om Petra Kvitova (WTA-6) te verslaan. Na drie verliespartijen, was de Poolse op de WTA Championships in Istanbul eindelijk eens te sterk voor de titelhoudster. Het werd 6-3 en 6-2.

Op papier was de overwinning van Radwanska geen verrassing, de Poolse staat twee plaatsen hoger op de wereldranglijst en steekt de laatste maanden beter in vorm dan Kvitova. Maar na haar eerdere drie nederlagen, zal Radwanska toch wat bevreesd zijn geweest voor de partij tegen de Tsjechische. Zeker omdat de laatste zege van Kvitova op Radwanska op dezelfde baan was, één jaar geleden in Istanbul.

Ditmaal bleek Radwanska echter duidelijk te sterk. In de eerste set kwam Kvitova nog wel terug van 0-3 naar 3-3, maar dat bleek haar laatste wapenfeit. Radwanska won de eerste set met 6-3 en kwam in het tweede bedrijf geen moment in de problemen.

Williams heeft één set tegenstand van Kerber

Serena Williams (WTA-3) is de TEB BNP Paribas WTA Championships op zeer overtuigende wijze begonnen. Tegen Angelique Kerber (WTA-5) sloeg de Amerikaanse zich vrij eenvoudig naar de zege. Alleen in de eerste set kon de Duitse bijblijven, daarna was de koek op: 6-4 en 6-1.

Met haar winst nam Williams sportieve revanche voor de nederlaag tegen Kerber in Cincinnati, twee maanden geleden. Destijds, vlak voor het begin van de US Open, won de Duitse met 6-4 en 6-4. Een aantal weken later, was de 31-jarige Amerikaanse wel de grote winnaar in New York. Het duel met Kerber was voor Williams haar eerste sinds haar zege in New York.

Sharapova verslaat Italiaanse Errani

Ook Maria Sharapova (WTA-2) heeft geen steek laten vallen. De Russische topspeelster was in straight sets te sterk voor Sara Errani (WTA-7): 6-3 6-2.

Binnen negentig minuten was de Russische klaar met de kleine Italiaanse. Morgen staat de tweede wedstrijd op het programma voor de nummer twee van de wereld. Sharapova zal dan spelen tegen Agnieszka Radwanska.