Rafa en Delpo spelen finale BNP Paribas Open

Del-Potro-Reporters-300Rafael Nadal (ATP-5) en Juan Martin Del Potro (ATP-7) staan in de finale van het BNP Paribas Masters toernooi van Indian Wells. De twee top 10-spelers verschijnen omstreeks 22.00 uur Nederlandse tijd op het centre court om hun wedstrijd af te werken.

De 26-jarige Nadal plaatste zich voor de finale van ”het vijfde Grand Slamtoernooi” via een overwinning in straight sets op Tomas Berdych (ATP-6). Twee breaks waren voldoende voor de Spanjaard om zich voor de veertiende keer langs de Tsjech te slaan.

Del Potro had veel meer moeite in zijn halve finale. De Argentijnse hardhitter wist namelijk te winnen van de nummer één van de wereld, Novak Djokovic. Een 4-6 6-4 6-4 overwinning voor ”Delpo”, betekende de eerste officiele nederlaag voor Djokovic van 2013.

Nadal favoriet voor eindzege

Ondanks het feit dat Nadal weinig wedstrijdritme heeft, wordt hij wel gezien als de grote favoriet. Toch zal Del Potro niet geheel kansloos zijn, aangezien hij alle drie zijn overwinningen op Nadal boekte op hardcourt. Laat dit nou net de ondergrond zijn waarop de BNP Paribas gehouden worden.

De winnaar van het Masterstoernooi in Indian Wells gaat naast 1.000 punten voor de ATP-ranglijst, ook één miljoen dollar aan prijzengeld ontvangen.

Voorbeschouwing: Caroline Wozniacki – Maria Sharapova

In de damesfinale van het BNP Paribas Open staan twee voormalig nummers één tegenover elkaar. Caroline Wozniacki (WTA-10) gaat het namelijk opnemen tegen Maria Sharapova (WTA-3). De damesfinale gaat om 20.00 uur Nederlandse tijd van start.

De Deense Wozniacki en Russische Sharapova hebben in het verleden zeven keer eerder tegen elkaar gespeeld. Vijf van deze zeven ontmoetingen werden gewonnen door de inmiddels 25-jarige Sharapova. De laatste overwinning van de vijf jaar jongere Wozniacki dateert uit 2011. Op dit Masterstoernooi in Indian Wells was de Deense met grote cijfers te sterk voor haar opponente.

Twee jaar later worden de kansen van Wozniacki beduidend lager ingeschat. Diverse bookmakers geven de huidige nummer drie van de wereld de grootste kans op de titel in Indian Wells.