Rafael Nadal 10 keer kampioen Roland Garros – ATP Den Bosch van start

Roland Garros 2017. Rafael Nadal is de grote winnaar geworden van Roland Garros 2017. De 31-jarige Spanjaard maakt hiermee zijn ‘La Decima’ compleet – zijn tiende eindzege is op het grootste graveltoernooi ter wereld.

Lange tijd werd er getwijfeld of Nadal nog in staat zou zijn om ‘zijn’ Roland Garros te winnen. Dit had mede te maken met de overheersende Novak Djokovic en Andy Murray en natuurlijk met de kwakkelende fysieke gesteldheid van Rafael Nadal zelf.

Decima Rafael Nadal Roland Garros

Echter, dit jaar blijken Djokovic en Murray erg wisselvallig te presteren en rivaal Roger Federer liet het gravelseizoen zelfs helemaal links liggen om zich optimaal voor te bereiden op het grasseizoen. Dé ideale situatie om nog één keer alles op alles te zetten.

Rafael Nadal liet er geen gras over groeien en veegde tegenstander voor tegenstander weg op het gravel van Parijs. Voor de derde keer verloor de Spanjaard in het gehele toernooi niet één set, waarmee hij opnieuw een record wist te vestigen.

“Ongelooflijk om op zo’n manier La Decima te pakken”, vertelde Nadal na afloop. “Het gevoel dat ik heb als ik hier op de baan sta, valt niet te vergelijken met mijn gevoel op andere toernooien. Dit is zonder meer het belangrijkste toernooi in mijn carrière. Dat gevoel is niet te beschrijven. Bedankt allemaal.”

ATP Den Bosch 2017 vandaag officieel van start

Traditiegetrouw gaat daags na de finale van Roland Garros het grasseizoen van start. In enkele weken worden de wereldtoppers klaargestoomd voor het hoogtepunt van het grasseizoen, Wimbledon 2017. Ook Nederland telt met het Ricoh Open een internationaal tennistoernooi. Dit toernooi gaat vandaag van start in Rosmalen.

Naast de diverse wereldtoppers komen ook Nederlandse toppers in actie tijdens het ATP Rosmalen. Robin Haase, als zesde geplaatst, speelt in de eerste ronde tegen een speler uit het kwalificatietoernooi. Bij een overwinning wacht Thanasi Kokkinakis of Mikhail Youzhny in de tweede ronde.

Kiki Bertens Ricoh Open – Rosmalen

In het damestoernooi is Nederland beter vertegenwoordigd. Kiki Bertens is als derde reekshoofd in de openingsronde gekoppeld aan voormalig top 10-speelster Andrea Petkovic. Ondanks het feit dat ze niet graag speelt op gras, hoopt ze haar halve finale uit 2015 te evenaren.

Ook Richel Hogenkamp komt in actie op het Ricoh Open 2017. De 25-jarige tennis nummer twee van Nederland speelt in de eerste ronde tegen Mandy Minella uit Luxemburg. De derde en laatste Nederlandse is Arantxa Rus. Rus, inmiddels afgezakt naar een plaats buiten de 200 van de wereld, heeft geloot tegen Timea Babos. Deze wedstrijd staat vandaag om 11.00 uur op het programma in Rosmalen.

Wedden op tennis

Bookmaker 888sport heeft thuisspeelster Rus niet aangewezen als favoriet voor haar wedstrijd tegen Babos. Een overwinning van Rus is goed voor 4.20x de inleg, tegenover een odd van 1.24 voor een overwinning van de Hongaarse. Bertens @1.45 en Hogenkamp @1.50 worden wel gezien als favoriet, maar komen vandaag nog niet in actie in Rosmalen. Lees: voorspellingen tennis voor quoteringen favorieten Wimbledon.