Rafael Nadal als vijfde geplaatst op Wimbledon 2013

Rafael NadalDe 27-jarige Rafael Nadal (ATP-5) is ”gewoon” als vijfde geplaatst op Wimbledon 2013. Dit betekent dat de tweevoudig Wimbledon kampioen mogelijk al in de kwartfinale een echte topper loot in de naam van Andy Murray (ATP-2).

Lange tijd werd er gespeculeerd dat Nadal een hogere plaatsing moest krijgen op het grootste grastoernooi ter wereld. Vorig jaar strandde ”Rafa” al in de tweede ronde, na een verrassende nederlaag tegen Rosol.

Niet alle toppers wilde dat Nadal hoger geplaatst werd. De Brit Andy Murray hoopte juist op een kwartfinale tegen de huidige nummer vijf van de wereld. “Ik zou er voor tekenen om sowieso tot de kwartfinale te reiken en dan Rafa te ontmoeten”, aldus Murray in zijn column voor de BBC. “Als ik die wedstrijd doorkom, zou je kunnen stellen dat de halve finale makkelijker wordt. Al is het ook zo dat wanneer je een van de grootste toernooien van de wereld wilt winnen, het niet uitmaakt wanneer je bepaalde spelers tegenkomt.”

Serena Williams topseed bij de vrouwen

De Amerikaanse Serena Williams (WTA-1) is het eerste reekshoofd bij het vrouwen enkelspel. De regerend Wimbledon kampioene wordt gevolgd door Victoria Azarenka (WTA-2), Maria Sharapova (WTA-3) en Agnieszka Radwanska (WTA-4).

Serena’s oudere zus, vijfvoudig winnaar Venus Williams, heeft zich afgemeld voor Wimbledon. De 33-jarige tennisster heeft te veel last van een rugblessure. Ze hoopt op 8 juli op het WTA-toernooi in Washington haar rentree te maken.

Wimbledon loting vindt morgen plaats

Morgen, vrijdag 21 juni, vindt de loting plaats voor het hoofdtoernooi. Dit jaar zullen er zes Nederlandse deelnemers van start gaan in het enkelspel. Robin Haase, Igor Sijsling, Thiemo de Bakker bij de heren en Kiki Bertens, Arantxa Rus en Michaella Krajicek zijn de vrouwelijke deelnemers op het magische Wimbledon.

Wedden op Wimbledon 2013

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Wimbledon 2013