Rafael Nadal dankzij finale in Beijing weer nummer één van de wereld

Rafael Nadal heeft dankzij opgave van Tomas Berdych geplaatst voor de eindstrijd van het China Open 2013 toernooi. De Tsjech gaf bij een 4-2 achterstand in de openingsset op met een rugblessure. Met het bereiken van de finale van dit hardcourttoernooi, verzekerde Nadal zich ook van de eerste plaats op de wereldranglijst.

De 27-jarige Nadal staat komende maandag voor het eerst sinds juni 2011 weer op kop in de ATP-wereldranglijst. De kans is groot dat hij het jaar afsluit als lijstaanvoerder, aangezien hij geen punten meer te verdedigen heeft. Nadal sloot in zijn carrière twee keer het seizoen af als nummer één: in 2008 en 2010.

Djokovic finalist naar winst op Gasquet

Novak Djokovic heeft in zich als tweede tennisser geplaatst voor de finale in Beijing. De 26-jarige Serviër was in zijn halve finale in straight sets te sterk voor Richard Gasquet uit Frankrijk. Het werd 6-4 en 6-2 voor ”Djoko”.

In een partij van hoog niveau was het Gasquet die de eerste break wist te forceren en met 3-1 voorkwam. Djokovic zorgde direct voor een rebreak en kwam vervolgens niet meer in de problemen. De Serviër blijft met deze overwinning vooralsnog ongeslagen in de Chinese hoofdstad, hij won het toernooi in 2009, 2010 en 2012.

Damesfinale gaat tussen Williams en Jankovic

Serena Williams en Jelena Jankovic spelen de finale van het dames enkelspel in Beijing. Hardhitter Williams, die dit toernooi nog geen enkele set verloor, won van Agnieszka Radwanska. De Servische Jankovic was op haar beurt in drie sets te sterk voor Petra Kvitova, de nummer zeven van de wereld.

Williams en Jankovic stonden tien keer eerder tegenover elkaar, de tussenstand is op dit moment 6-4 in het voordeel van de huidige nummer één van de wereld.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws