Rafael Nadal is de grote favoriet voor titel op Roland Garros 2014

Rafael Nadal wordt gezien als dé gedoodverfde favoriet voor de eindzege op Roland Garros 2014. De 27-jarige Spanjaard, die het grootste graveltoernooi ter wereld maar liefst acht keer op zijn naam schreef, is momenteel 28 wedstrijden op rij ongeslagen in Parijs.

‘Rafa’, die door vele gezien wordt als de beste graveltennisser aller tijden, kende afgelopen jaar een goed gravelseizoen. Naast de titel op Roland Garros won hij de toernooien van Sao Paulo, Acapulco, Barcelona, Madrid en Rome. In Vina del Mar en Monte Carlo was Nadal verliezend finalist.

Dit jaar was Nadal al de sterkste op het gravel van Rio de Janeiro. In zijn voorbereiding op Roland Garros maakt de Spanjaard nog zijn opwachting in Monte Carlo, Barcelona, Rome en Madrid.

Djokovic enige concurrent voor gravelkoning Nadal

Novak Djokovic is volgens ons de enige tennisser die Nadal kan afhouden van zijn negende titel in Parijs. De 26-jarige Serviër wil ten koste van alles Roland Garros winnen, want dit is het enige ‘Slam’ toernooi dat nog ontbreekt in zijn prijzenkost. Eén keer eerder stond hij in de finale, deze ging twee jaar geleden verloren tegen wie anders dan Nadal.

Naast de twee topfavorieten Nadal en Djokovic, worden Stanislas Wawrinka, Roger Federer en David Ferrer gezien als ‘kleine outsiders’ voor de eindzege in Parijs. Federer en Ferrer slaagde er beide al eens in om van Nadal te winnen op het gemalen baksteen.

Roland Garros 2014

Op zondag 25 mei gaat in Parijs een nieuwe editie van Roland Garros van start. Het grootste graveltoernooi ter wereld duurt tot en met zondag 8 juni. Vooralsnog zijn er slechts twee Nederlanders heren die kans maken op de titel op Roland Garros 2014, dit zijn Robin Haase en Igor Sijsling.