Rafael Nadal – Dominic Thiem en Andy Murray – Stan Wawrinka live stream

Andy Murray – Stan Wawrinka. Vandaag, vrijdag 9 juni, worden op Roland Garros de twee halve finales bij de heren gespeeld. Rafael Nadal – Dominic Thiem rond 15.30 uur en Andy Murray neemt het daarvoor op tegen Stan Wawrinka (12:45 uur).

Al te veel had Murray dit jaar nog niet gepresteerd op gravel, maar de finalist van 2016 is in de race om het nog beter te doen dan vorig jaar.

Roland Garros 2017 halve finales

Met uitzondering van de partij tegen Khachanov kwam Andy Murray telkens wat traag op gang, maar sleepte hij op werklust en taaiheid de partijen er uit. Drie van zijn vorige vijf rondes besloot hij met een 6-1 of 6-0.

Stan Wawrinka stond nog geen enkele set af terwijl hij in Monfils en Fognini toch twee bekwame gravelspelers trof. In de vorige ronde droogde hij Cilic eenvoudig af. De onderlinge stand tussen de Schot en de Zwitser is tien tegen zeven in Murray’s voordeel. Op gravel staat Wawrinka met 3-1 voor.

Rafael Nadal – Dominic Thiem

Thiem is van de vier Roland Garros halve finalisten de enige die nog geen major heeft gewonnen. Da’s ook niet zo gek, de Oostenrijker is pas 23 jaar en de tendens in de sport is dat de toppers langer doorgaan en dus de jongelui blokkeren. Maar Dominic Thiem klopt hard op de deur. Ook vorig jaar bereikte hij de laatste vier, waarna Djokovic hem van de baan mepte. Dit jaar waren in de kwartfinale de rollen omgedraaid. Thiem mepte de ballen langs de lijnen en brak de titelhouder mentaal.

Rafael Nadal wedden Roland Garros 2017Maar bij Rafael Nadal is dat nooit en zal dat nooit gebeuren. Hij is niet het type om met racket te gooien of te vloeken en tieren richting zijn spelersbox. Nadal is de grootste knokker die de tennissport heeft gekend. Elke keer dat Thiem een gaatje slaat in de Spaanse muur zal Nadal het direct dichtmetselen. Na twee mindere jaren is Rafael Nadal weer op piekniveau en zeker in een best of five op gravel lijkt het iets te veel gevraagd van Thiem om telkens met zuivere aanvalsballen te komen.

Wedden op Roland Garros

Een overwinning van Andy Murray staat op 2.17 en Stan Wawrinka is favoriet bij bookmaker 888Sport @1.72. Rafael Nadal noteert 1.21 op winst en een zege van underdog Dominic Thiem levert je per ingezette euro 4.70 op.

Thiem zal een tot twee sets bij kunnen blijven en daarom tippen we dat er minstens 35,5 games worden gespeeld met een quotering van 1.78. Lees: wedden op tennis.

Live stream kijken doe je bij Kroon Sport.