Rafael Nadal en Novak Djokovic zonder te spelen naar finale Miami 2014

Rafael Nadal en Novak Djokovic spelen zondag 30 maart de grote finale van het Sony Open Tennistoernooi in Miami. De Spanjaard en Serviër hebben zich zonder te spelen geplaatst voor de eindstrijd. Beiden kregen een walk-over van hun tegenstander.

De 24-jarige Nishikori kon niet in actie komen aangezien de Japanner kampt met liesproblemen. ”Het spijt me zeer voor de fans en het toernooi dat ik me heb moeten afmelden”, plaatste Nishikori op zijn Facebook-pagina.

”Dit toernooi is erg speciaal voor me en ik kijk er naar uit om de komende jaren weer terug te keren. Ik ga met mijn medische team aan de slag om zo snel mogelijk weer te kunnen spelen.”

Buikgriep noopt Berdych tot opgave

Tomas Berdych, de tegenstander van Nadal, meldde zich kort voor het begin af met een buikgriep. Dit terwijl de Tsjech niets veranderd had in zijn voorbereiding op de halve finale.

”Het was ongeveer hetzelfde als de andere avonden”, aldus Berdych. ”Ik kwam terecht in hetzelfde restaurant en alles was oké. De problemen kwamen echter in de ochtend. Ik werd om half acht wakker met pijn in mijn maag. Ik ben erg teleurgesteld over het feit dat ik niet kan spelen.”