Rafael Nadal en Robin Haase in actie op Mutua Madrid Open 2013

Robin Haase (3)Rafael Nadal (ATP-5) en Robin Haase (ATP-77) spelen woensdag 8 mei hun tweede ronde partij op het ATP 1000-toernooi in Madrid. ”Rafa” speelt om 15.15 uur tegen Benoit Paire (ATP-37) en aansluitend maakt Robin Haase zijn opwachting op het centre court. De Nederlander gaat het opnemen tegen Jo-Wilfried Tsonga (ATP-8).

Voorbeschouwing: Rafael Nadal – Benoit Paire

In navolging van Djokovic, Federer en Murray, komt Rafael Nadal op woendag 8 mei voor het eerst in actie op het Mutua Madrid Open toernooi. Vanaf 15.15 uur gaat de gravelbijter spelen tegen de jarige Benoit Paire.

Een maand geleden stonden beide heren ook al tegenover elkaar. Op het Open Banc Sabadell toernooi was ”Rafa” met 7-6 en 6-2 te sterk voor Paire. De 26-jarige Nadal schreef uiteindelijk het toernooi in Barcelona ook op zijn naam.

De Spanjaard wist dit jaar al eenentwintig overwinningen te boeken op gravel. Daar tegenover staan slechts twee nederlagen, in Vina Del Mar en in Monte Carlo. Paire stapte vijf keer als winnaar van de baan en verloor evenveel wedstrijden op het gemalen baksteen.

Het is dus geen verrassing dat Nadal de ultieme favoriet voor de overwinning is. Liefhebbers kunnen de wedstrijd Nadal – Paire live volgen via de livestream van Unibet TV.

Voorbeschouwing: Robin Haase – Jo-Wilfried Tsonga

Na afloop van de wedstrijd Nadal – Paire, verschijnt Robin Haase op de hoofdbaan in Madrid. De 26-jarige Haase gaat omstreeks 16.35 uur spelen tegen de Fransman Jo-Wilfried Tsonga.

Haase wist maandag op knappe wijze de tweede ronde te bereiken. De Nederlander was in drie sets te sterk voor top 25-speler Alexandr Dolgopolov. Met een 6-3 6-7 6-2 overwinning stapte hij van de baan.

Hardhitter Tsonga genoot in de eerste ronde van bye. Hij zal hierdoor zijn eerste wedstrijd gaan spelen sinds het ATP-toernooi in Barcelona. Hier verloor de Fransman in de halve finale van Rafael Nadal.

Haase en Tsonga speelde in het verleden nog nooit tegen elkaar. Voor deze eerste ontmoeting is de Fransman, mede door zijn hoge ranking, favoriet. Toch lijkt Haase de laatste wedstrijden weer terug te komen op niveau, waardoor een verrassing niet uitgesloten mag worden. De wedstrijd is live te volgen via Unibet TV.