Rafael Nadal en Serena Williams zijn de grote winnaars in Rome

Rafael Nadal (1)Rafael Nadal en Serena Williams zijn de grote winnaars van het Internazionali BNL d’Italia toernooi in Rome. ”Rafa” was in een eenzijdige finale veel te sterk voor Roger Federer. De Spanjaard won met 6-1 en 6-3 en boekte zo zijn twintigste overwinning op de voormalig nummer één van de wereld.

Geen moment kwam de zevende titel in Rome in gevaar voor Nadal. Binnen het uur stond de Spanjaard op een 6-1 5-1 voorsprong, tot dat Federer ineens een rebreak wist te forceren. Bij een 5-3 voorsprong in het tweede bedrijf kreeg Nadal nogmaals de kans om de wedstrijd uit te serveren en ditmaal maakte hij geen fout.

Williams inmiddels vierentwintig duels ongeslagen

Serena Williams laat er geen twijfel over bestaan wie straks de grote favoriete in het vrouwentoernooi zal zijn op Roland Garros. De nummer één van de wereld bekroonde een topweek in Rome met een grote overwinning op Victoria Azarenka: 6-1 6-3.

De Wit-Russin brak weliswaar twee keer de service van Williams, maar moest in totaal liefst zes keer haar eigen opslag inleveren. Voor de nummer één van de wereld is het de vijfde toernooizege van het jaar en de eenenvijftigste uit haar carrière. Eerder deze maand schreef ze al het WTA-toernooi in Madrid op haar naam.

De Nederlanders toppers in week 21

Komende week komen er een aantal Nederlanders in actie op diverse ATP- en WTA-toernooien. Het zijn de laatste toernooien voor de start van het tweede Grand Slam toernooi van het jaar, Roland Garros.

Robin Haase staat in het hoofdtoernooi van het ATP 250-toernooi in Nice. De Nederlander gaat morgen in de eerste ronde spelen tegen Matosevic. Ook Thiemo de Bakker komt morgen in actie, hij speelt in de laatste kwalificatieronde tegen laagvlieger Cecchinato.

De Amsterdammer Igor Sijsling heeft gekozen voor het graveltoernooi in Dusseldorf. In de openingsronde neemt hij het op tegen qualifier Evgeny Korolev.

Arantxa Rus is de enige dame die op het hoogste niveau actief is. De linkshandige speelster staat in de eerste ronde tegenover de nummer 63 van de wereld, Olga Govortsova.