Rafael Nadal – Gilles Simon: Live streaming ATP Rome

Rafael Nadal (ATP-1) speelt zijn eerste wedstrijd op het ATP 1000-toernooi in Rome tegen Gilles Simon, de huidige nummer 30 van de wereld. De twee tennissers verschijnen woensdag 14 mei om 19.30 uur op het court central.

Naar eigen zeggen is ‘Rafa’ met veel vertrouwen afgereisd naar de Italiaanse hoofdstad. ”Ik denk dat ik afgelopen week in Madrid beter gespeeld heb dan in de weken daarvoor”, aldus Nadal. ”Vooral in de kwartfinale tegen Berdych en in de halve finale tegen Bautista-Agut haalde ik een erg hoog niveau tegen spelers die in goede vorm verkeren. Dat ik uiteindelijk ook het toernooi op mijn naam mocht schrijven is alleen maar goed voor mijn zelfvertrouwen.”

Acht finales in negen edities voor Nadal

Negen keer eerder maakte Nadal zijn opwachting op het Internazionali BNL d’Italia, dit leverde maar liefst acht finales en zeven eindzeges op. Alleen in 2008 werd de Spanjaard voor de eindstrijd uitgeschakeld, hij verloor toen al in de tweede ronde van Juan Carlos Ferrero.

”Ik voel me altijd goed als ik dit toernooi speel, dit gevoel heerst al sinds mijn debuut in 2005. Ik koester goede herinneringen aan mijn eerste finale, deze won ik uiteindelijk van Guillermo Coria. Ik heb hier veel successen geboekt en daarom is het een van de belangrijkste toernooi van het jaar.”

Nadal grote favoriet tegen Simon

De jacht naar zijn derde titel op rij in Rome start voor Nadal met een wedstrijd tegen de 29-jarige Simon. De Fransman kent niet een al te beste start van het jaar, hij verloor al elf wedstrijden. Mede hierdoor verwacht ik geen al te moeilijke partij voor Nadal, die de juiste vorm gevonden lijkt te hebben. Ik verwacht een 2-0 overwinning in sets.

Live kijken naar Masters-toernooi Rome

Heb je een account bij Unibet, dan kun je veel wedstrijden LIVE volgen op de stream. Heb je nog geen account? Maak er nu nog één eenvoudig aan, doe je storting en kijk direct naar alle spannende wedstrijden. Met je nieuwe account strijk je bovendien 50 euro bonus op, waarmee je kunt inzetten op jouw favorieten.