Wordt Rafael Nadal in 2017 weer de koning van Roland Garros?

Rafael Nadal hoopt over enkele maanden zijn tiende Roland Garros titel te winnen. De Spanjaard was in 2014 voor het laatst de sterkste en wist sindsdien niet meer verder te komen dan de laatste acht in Parijs.

Zijn mindere vorm ging gepaard met veel blessureleed, waardoor hij menig toernooi moest overslaan. Dit jaar lijkt Nadal zijn vorm weer terug te hebben gevonden, zo bewees hij onlangs in de finale van de Australian Open. Deze grand slam finale ging nipt verloren tegen zijn eeuwige rivaal Roger Federer.

Rafa, inmiddels 30 jaar, hoopt zijn goede vorm mee te nemen naar zijn geliefde gravel. De Spanjaard staat bekend als de beste gravelspeler aller tijden, waardoor hij natuurlijk tot één van de grote favorieten voor Roland Garros behoort.

Andy Murray grootste concurrent

Andy Murray lijkt gezien zijn vorm aan het eind van 2016, de grootste concurrent voor Rafael Nadal. Lazy English stelde echter teleur tijdens de Australian Open, door in de vierde ronde te verliezen van Mischa Zverev.

De huidige tennis nummer één van de wereld stond lang bekend als grasspecialist, maar liet vorig jaar zien ook goed uit de voeten te kunnen op het gemalen baksteen. Murray won het graveltoernooi van Rome en bereikte de finale van Roland Garros. Dit jaar zal hij graag de felbegeerde titel in de wacht willen slepen, zodat hij nog één trofee verwijderd is van zijn career slam.

Novak Djokovic maakt top 3 compleet

Natuurlijk mag Novak Djokovic niet ontbreken in het lijstje met topfavorieten. De Serviër was lange tijd de beste tennisser van de ATP en reeg de overwinningen aaneen. Echter lijkt Djoko de laatste maanden ook een ‘normaal mens’ te zijn die kan verliezen. Dit bleek ook tijdens de laatste Australian Open, waar hij al in de tweede ronde onderuit ging tegen de lager geklasseerde Denis Istomin.

Op Roland Garros presteert Djokovic de laatste jaren erg sterk. Vanaf 2011 was hij namelijk driemaal verliezend finalist en vorig jaar wist hij zijn eerste titel in de wacht te slepen, waardoor hij alle Grand Slam toernooien minimaal één keer op zijn naam heeft staan.

Wedden op Roland Garros

Bookmaker 888sport geeft tennisliefhebbers de mogelijkheid om nu al een weddenschap af te sluiten. Djokovic is dé topfavoriet met een notering van 2.65. Een nieuwe Roland Garros-titel voor Nadal is goed voor 3.75. Ook kan er ingezet worden op Robin Haase @1001.00, al is de kans natuurlijk erg klein dat de Nederlander er met de eindzege vandoor gaat. Meer: wedden op tennis.